Evenimentul Zilei > Actualitate > Pauza pentru capcaunul comediilor
Pauza pentru capcaunul comediilor

Pauza pentru capcaunul comediilor

Mike Myers este unul dintre cei mai talentati actori de comedie de la Hollywood.

Daca va ganditi la celebrele personaje Austin Powers, Shrek sau The Cat – pisica din pelicula „The Cat in the Hat”, stiti cu siguranta cine este Myers. In ultimii trei ani insa, acesta n-a mai aparut in niciun film.

In 2005, Mike Myers (43 de ani) a fost votat de colegii de breasla drept realizatorul unuia dintre cele mai bune 50 de roluri de comedie din toate timpurile. Celebru pentru interpretarea personajelor din diferite filme de animatie, Myers a intrat de curand intr-o perioada de pauza. Potrivit cunoscutilor sai, acesta este insa doar un moment pentru a-si reincarca bateriile.

Absent in ultima perioada

Ultima oara cand cinefilii l-au putut vedea pe marile ecrane a fost acum trei ani, dupa ce a jucat in „The Cat in the Hat”. De atunci, Myers aproape a disparut din industria cinematografica, desi incasarile pentru seria „Austin Powers”, de exemplu, au depasit cu mult rezultatele preconizate.

Potrivit cotidianului „The New York Times”, acesta lucreaza la trei mari productii: o comedie despre viata unui Don Juan, o drama despre moartea lui Keith Moon, legendarul tobosar al trupei Who, si o alta comedie despre un functionar care este asaltat de cativa roboti. Totusi, niciuna dintre aceste pelicule nu va fi lansata pe piata pana in 2008.

Comedianul perfectionist

Potrivit aceluiasi articol, care il citeaza pe impresarul sau David O’Connor si pe regizorul seriilor „Austin Powers”, Jay Roach, Myers lucreaza foarte mult la portretizarea fiecarui personaj, iar pauza pe care si-a luat-o in aceasta perioada este doar un moment pentru a-si incarca bateriile. „La fel ca un scriitor care munceste cativa ani la un roman, Mike se gandeste la toate detaliile si la toate nivelurile care sa conduca la lucruri de succes”, spune Jay Roach.

David O’Connor, impresarul lui Myers, intareste afirmatiile acestuia. „Daca priviti oricare dintre filmele lui va veti da seama ca, in ceea ce priveste modurile de interpretare, exista foarte putine exceptii in care acestea nu-i apartin”, adauga David O’Connor.

Proiecte de viitor

Dintre filmele pe care le pregateste acum, rolul atotcunoscatorului intr-ale iubirii este cel care ii solicita cel mai mult imaginatia. Personajul  – Pitka – este un actor care debuteaza in 2005 pe scena unui teatru din Greenwich si care le da sfaturi despre iubire spectatorilor.

Desi Myers este cu unsprezece ani mai mare decat era Keith Moon atunci cand a murit, Nigel Sinclair, unul dintre producatorii viitorului film despre viata acestuia, spune ca nu a constituit o problema. „Mike arata destul de tanar pentru varsta lui, iar Keith, la 32 de ani, arata mult mai batran”. Si pentru ca vor ca totul sa iasa perfect, producatorii nu il preseaza nicidecum pe actor.

„Mike este un perfectionist in adevaratul sens al cuvantului”, spune Nigel Sinclair, care este  extrem de multumit de felul in care evolueaza pana acum pelicula.

Cel de-al treilea proiect al lui Myers, „How to Survive a Robot Uprising” este inca in stadiu incipient. Intervievat de reporterii „New York Times”, Mike De Luca, directorul de productie al companiei „New Line Cinema” a spus ca lucrul cu Myers inseamna foarte mult timp, dar si o munca de calitate.

Pana la lansarea celor trei pelicule, amatorii de comedie il vor auzi doar pe Mike Myers prin vocea capcaunului Shrek, in partea a treia a seriei.

Biografie

Actor de comedie cu priza mare la public

Michael Frederick (Mike) Myers s-a nascut pe 25 mai 1963, in Scarborough, Ontario, Canada.

A terminat liceul in 1982 si a fost imediat acceptat intr-o trupa de actori de comedie din Toronto.

In 1985 a fost unul dintre membrii fondatori ai unui grup de actori de improvizatie – The Comedy Store Players.

Myers este si  el membru al formatiei „Ming Tea”, impreuna cu fosta chitarista si vocalista a tupei Bangles, Susanna Hoffs. Ei au interpretat piesele „BBC” si „Daddy Wasn’t There” de pe coloana sonora a seriei „Austin Powers”.

Fisa

Myers a jucat in multe filme de succes

1992 – „Wayne’s World”

1993 – „So I Married an Axe Murderer”

1997 – „Austin Powers: International Man of Mysteray”

1998 – „The Thin Pink Line, Pete’s Meteor”, „54”

1999 – „Austin Powers: The Spy Who Shagged Me”, „Mystery, Alaska”

2001 – „Shrek”

2002 – „Austin Powers in Goldmember”

2003 – „View from the Top”, „Shrek 4-D”, „The Cat in the Hat”

2004 – „Shrek 2”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: