Evenimentul Zilei > Politica > Patronul Transferoviar Cluj, SĂLTAT de DNA și adus la Cluj la audieri
Patronul Transferoviar Cluj, SĂLTAT de DNA și adus la Cluj la audieri

Patronul Transferoviar Cluj, SĂLTAT de DNA și adus la Cluj la audieri

Procurorii DNA fac percheziții la această oră la fabrica din Cluj, 16 Februarie SA, a omului de afaceri Călin Mitică dar și la o altă societate controlată de acesta și anume Transferoviar Grup SA.

În exclusivitate, Evenimentul Zilei a stat de vorbă cu patronul celor două societăți, Călin Mitică care a confirmat faptul că se află la sediul din București a Direcției Naționale Anticorupție și că urmează să fie adus la DNA Cluj, unde urmează să fie audiat de procurorii anticorupție. „Procurorii caută informaţii despre o licitaţie derulată în anul 2012 care se referă la reparaţia de locomotive şi vagoane de călători care se află în parcul de material rulant al CFR Călători. La licitaţia pentru reparaţia de vagoane noi am oferit preţul cel mai mic şi anume de un milion de lei pentru fiecare vagon reparat în timp ce oferta de pe locul doi a fost de două milioane de lei”, a spus omul de afaceri Călin Mitică.

Acesta a adăugat că în cursul zilei de luni, societatea lui a câştigat în justiţie, definitiv, contestaţiile depuse de celelalte firme competitoare. „Chiar ieri am câştigat procesul şi azi au venit procurorii anticorupţie. Este vorba despre o plângere penală depusă de Gruia Stoica. Eu am depus plângere penală la DNA încă din anul 2013 şi nu m-a băgat nimeni în seamă”, a mai spus Călin Mitică.

A două „ţintă” a procurorilor se referă la o altă licitaţie pentru reparaţia de locomotive electrice care aparţin CFR Călători. „Preţul de pornire pentru reparaţia unei locomotive a fost de 870.000 de lei iar noi am ofertat 470.000 de lei. Unde este corupţia?”, s-a întrebat retoric omul de afaceri clujean.

Achitat de Curtea de Apel Cluj

Patronul celor două firme care au sediul în Cluj Napoca, a mai fost cercetat de DNA Cluj într-un dosar penal şi trimis în judecată pentru o pagubă adusă bugetului CFR. Călin Mitcă a fost achitat definitiv în luna iulie a acestui a an, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Cluj, care a confirmat decizia Judecătoriei Cluj Napoca, care era tot de achitare.

Omul de afaceri a fost acuzat de procurorii DNA că a vândut CFR Călători mai multe vagoane vechi la preţuri "umflate". La expertiza tehnică şi contabilă efectuată în dosar s-a descoperit faptul că respectivele vagoane au fost modernizate şi că aceste lucrări au fost efectuate în realitate.

În acest dosar a mai fost judecat şi directorul CFR Călători, de la vremea respectivă, Alexandru Noapteş, a cărui fiică este măritată cu Andrei Hrebenciuc, arestat pentru corupţie, fiul lui Viorel Hrebenciuc.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: