Fondatorul firmei franceze Poly Implant Protehese (PIP), Jean-Claude Mas (72 de ani), a fost reţinut azi-dimineaţă, în timp ce se afla acasă, în oraşul Six-Fours-les-Plages, în sudul Franţei. Jean-Claude Mas ar putea fi acuzat de omucidere involuntară şi cauzare de răni, spun poliţiştii francezi, pentru că firma sa a folosit silicoane de proastă calitate, provocând un adevărat scandal internaţional. El va fi reţinut pentru 48 de ore, timp în care procurorii vor decide ce acuzaţii îi sunt aduse.
A fost arestat, de asemenea, în cadrul aceleiaşi anchete, un director executiv al PIP, Claude Couty.
Silicoane periculoase
Autorităţile franceze au interzis implanturile mamare cu silicon industrial, în 2010, şi 30.000 de femei au fost sfătuite să şi le îndepărteze. Au existat temeri că implanturile s-ar putea rupe şi siliconul s-ar putea scurge în corp.

Între 300.000 şi 400.000 de femei au primit astfel de implanturi de silicoane, în 65 de ţări, în special în America Latină şi în Europa.
În Franţa, circa 2.700 de femei au depus plângeri la poliţie contra lui Mas.

Doctorii britanici, ţară unde 40.000 de femei sunt afectate, spun că nu este necesară îndepărtarea tuturor acestor proteze, ci doar a celor care au cauzat probleme – dureri sau tensiune. În Marea Britanie, acestea vor fi schimbate în cadrtul sistemului public de sănătate doar în circumstanţe excepţionale, precizează sursa citată.