„Top 300 cei mai bogaţi din România“, realizat de revista „Capital“, prezintă un clasament al celor mai înstăriţi oameni care au făcut afaceri cu case sau terenuri. Valoarea de piaţă a proprietăţilor acestora ajunge la 17 miliarde de euro. În fruntea listei se află Dinu Patriciu, Gigi Becali şi fraţii Negoiţă. „Top 300 Capital“ va putea fi găsit la chioşcuri săptămâna viitoare.
 
Dinu Patriciu. Imobiliarele s-au situat, alături de industria petrolului şi mass-media, în fruntea domeniilor indicate de omul de afaceri, în luna august 2007. Immorent, parte a grupului Erste, grupul Rompetrol şi familia Patriciu vor dezvolta în parteneriat un proiect imobiliar de 300 milioane euro în nordul Bucureştiului, care va include şi noul sediu al companiei petroliere. Patriciu mai are participaţii la firmele Alpha Construcţii şi Investiţii Imobiliare şi Hein Romania. Recent, Rompetrol a vândut 83,91% din Astra Investiţii Imobiliare pentru 33,85 milioane dolari.

Gigi Becali. „Cheia succesului în afaceri este să cumperi ieftin şi să vinzi scump. Asta fac eu“, spune finanţatorul Stelei, explicând o strategie simplă, dar care i-a adus miliarde de euro. El spune că în Pipera, acolo unde deţine 250 de hectare de teren, va construi un ansamblu rezidenţial format din 20 de blocuri. Becali deţine terenuri în sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei, Popeşti-Leordeni, Baloteşti, Otopeni, în Brăila şi Piteşti. Numai valoarea de piaţă a Palatului Becali din Capitală ar fi, potrivit spuselor sale, de 25 de milioane de euro – teren plus imobil.

Fraţii Negoiţă. Ionuţ şi Robert Negoiţă sunt proprietarii celui mai mare hotel din estul Europei, în care au investit peste 30 de milioane de euro şi a cărui valoare de piaţă se estimează că va ajunge la 200 de milioane de euro în acest an. Grupul Confort, deţinut de cei doi, este proprietarul hotelurilor cu acelaşi nume, al parcului acvatic Water Park de la Otopeni şi al cartierului de vile Domus din Pipera.