Evenimentul Zilei > Social > PATRIARHIA ROMÂNĂ INFIRMĂ informaţiile referitoare la fostul Episcop de Huşi:„Nu ia niciun salariu şi nici nu stă într-o casă de lux!”
PATRIARHIA ROMÂNĂ INFIRMĂ informaţiile referitoare la fostul Episcop de Huşi:„Nu ia niciun salariu şi nici nu stă într-o casă de lux!”

PATRIARHIA ROMÂNĂ INFIRMĂ informaţiile referitoare la fostul Episcop de Huşi:„Nu ia niciun salariu şi nici nu stă într-o casă de lux!”

Patriarhia Română, prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu infirmă categoric informaţiile apărute în presă referitoare la faptul că fostul Episcop de Huşi, Corneliu Bărlădeanului- reamintim că acesta s-a retras din preoţie- ar câştiga în continuare un salariu sau că ar locui într-o casă de lux pusă la dispoziţie de biserică.

Reamintim faptul că, Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, s-a retras temporar din preoție, înainte de a afla decizia Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române. Retragerea acestuia este valabilă până în luna octombrie. Până atunci, ancheta merge mai departe în cazul său. Sinodul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) s-a întrunit în zilele trecute  pentru a discuta propunerile Comisiei pentru Statut referitoare la sesizările sau acuzaţiilor aduse unor ierarhi, precum şi la cercetarea şi judecarea acestora. În ultima perioadă, mai mulţi clerici, între care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, au fost implicaţi în scandaluri sexuale.

CE SPUNE PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI ROMÂNE 

"Da, Patriarhia Română infirmă informaţiile apărute în acel articol. Nu are cum să mai câştige un salariu, deoarece a renunţat singur la preoţie. S-a retras. Şi, nu, nu stă într-o casă de lux aşa cum s-a scris, ci într-o casă de la ţară în apropierea unui schit. El este acum un monah. Nu va mai putea deveni episcop niciodată", a declarat pentru evz.ro Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al Patriarhiei Române. 


Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, RETRAS DIN PREOŢIE


Informaţie bombă din interiorul Patriarhiei Române, după sedinţa de vineri, în care Corneliu Onilă şi-a dat demisia din toate funcţiile şi a rămas simplu călugăr Conform unui document intern, ajuns în redacţia colegilor de la ziarul valuian Vremea Nouă, arhiereii din Sfântul Sinod au decis să-l mute pe Onilă, ca simplu călugăr, în Episcopia Devei şi Hunedoarei, cu asigurarea unei locuinţe de lux şi a unui salariu pe măsură, până la finalizarea judecăţii Sfântului Sinod.


SEX PE MUNTELE ATHOS. Scandal-monstru în BOR! EPISCOPUL SLATINEI este ACUZAT că ar fi avut RELAŢII INTIME cu Arhiepiscopul Buzăului


În documentul înreggistrat cu nr. 8788 din 18 august 2017, semnat de Patriarh, scrie, negru pe alb, că: „se aprobă ca episcopul retras să aibă domiciliul în Episcopia Devei şi Hunedoarei, de unde va primi şi sprijinul financiar necesar, urmând ca, la momentul potrivit, Sfântul Sinod să decidă la slujirea sa liturgică”.


BOMBĂ! Cum a fost PEDEPSIT fostul episcop Corneliu al Huşilor. Unde și ÎN CE CONDIȚII așteaptă SENTINȚA ierarhul implicat în SCANDALUL SEXUAL


Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, s-a retras temporar din preoție, înainte de a afla decizia Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române. Retragerea acestuia este valabilă până în luna octombrie. Până atunci, ancheta merge mai departe în cazul său. Reamintim că Sinodul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) s-a întrunit în aceste zile pentru a discuta propunerile Comisiei pentru Statut referitoare la sesizările sau acuzaţiilor aduse unor ierarhi, precum şi la cercetarea şi judecarea acestora. În ultima perioadă, mai mulţi clerici, între care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, au fost implicaţi în scandaluri sexuale.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public.