Pastă tartinabilă cu linte și ciuperci. Înlocuiește pateul de post din comerț și are un gust deosebit

Pastă tartinabilă cu linte și ciuperci. Înlocuiește pateul de post din comerț și are un gust deosebit Pateu de porc. Sursa: draemstime.com

În perioada postului, rafturile supermarketurilor sunt pline de produse de post. Printre acestea se numără numeroasele variante de paste tartinabile, vândute sub denumire “pateu de post”. Majoritatea produselor de acest gen sunt pline de aditivi. Pasta tartinabilă cu linte și ciuperci poate fi pregătită în casă cu ușurință și este extrem de delicioasă.

Pastă tartinabilă de post cu linte și ciuperci

Aceasta se poate pregăti cu linte și ciuperci, însă pentru un plus de gust se pot adăuga și nuci măcinate.

 

Sursă Dreamstime

Pasta tartinabilă de post cu linte și ciuperci se prepară în mai puțin de 30 de minute și se poate servi alături de ardei copți, salată de crudități. O alternativă a pateului de post, aceasta se poate întinde pe pâinea prăjită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingredientele necesare:

  • 180 grame de linte
  • 200 grame de ciuperci
  • două cepe roșii
  • sare, piper
  • pătrunjel verde/mărar

Mod de preparare

Lintea se spală bine sub jetul de apă și se pune la fiert în apă cu sare. Separat, ciupercile se pun la fiert sau se introduc la cuptorul încins la 200 de grade pentru 12-15 minute.

În funcție de preferințe, se pot folosi și conservele de linte sau ciuperci. Ceapa se curăță și se toacă mărunt, iar apoi se călește în puțin ulei de măsline. După ce devine sticloasă,aceasta se ia de pe foc și se adaugă peste lintea și ciupercile scurse de apă.

Pastă tartinabilă

Sursa foto: Pixabay

Pastă tartinabilă cu linte și ciuperci

Ingredientele se introduc în robotul de bucătărie și se mixează timp de 2-3 minute. Peste pasta tartinabilă se adaugă sarea, piperul, precum și pătrunjelul tocat mărunt.

O altă variantă de pastă tartinabilă este cea cu vinete și nuci. 2 vinete coapte se curăță de coajă și se toacă mărunt. Acestea se mixează cu 50 de grame de nuci și o linguriță de ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper și se servește cu pâine prăjită.