Partidul "frumos" al lui Berlusconi

Partidul "frumos" al lui Berlusconi

Silvio Berlusconi, a anuntat marti seara ca va prezenta pentru prima oara o lista comuna a partidelor politice italiene de centru-dreapta, sub denumirea Partidul Libertatii, la alegerile municipale prevazute in curand la Courmayeur, relateaza AFP.

Unul dintre partenerii politici ai fostului premier italian, scrie „The Guardian”, ar putea fi o fosta Miss Italia, actuala femeie de afaceri, Michela Brambilla.

Brambilla, scrie cotidianul britanic, a construit deja o retea de 15.000 de cluburi politice pe baza carora s-ar putea dezvolta viitorul partid. Cluburile cu pricina atrag in special votanti tineri, deziluzionati de actualii politicieni.  

Intr-o discutie cu jurnalistii, in Sardinia, unde isi petrece vacanta, Berlusconi a declarat ca a ales denumirea Partidul Libertatii (PDL) pentru a nu permite unei alte formatiuni politice sa-l inregistreze inaintea lui. „Unde si cand acest PDL va reuni centrul-dreapta intr-o singura formatiune ramane inca de discutat cu aliatii mei”, a afirmat Berlusconi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Berlusconi nu si-a ascuns intentia - dupa pierderea alegerilor din primavara anului 2006 - de a reuni formatiunea proprie, Forza Italia, si Uniunea Democrat-Crestina (UDC), celalalt mare partid italian de centru-dreapta.

Presa italiana a relatat intens, in ultimele zile, despre dorinta lui Berlusconi de a forma cu orice pret acest nou partid, in replica la regruparea mai multor formatiuni de stanga, in cadrul unui viitor Partid Democrat (PD), a carui infiintare este prevazuta in toamna. Unirea partidelor de centru-dreapta intr-o sigura formatiune a intampinat, pana in prezent, opozitia UDC.