Partidul Civic Maghiar, partid cu acte

Partidul Civic Maghiar, partid cu acte

Curtea de Apel Bucureşti a admis astăzi înscrierea noului partid în Registrul Partidelor Politice din România, informează Mediafax. Hotărârea în acest caz este definitivă şi irevocabilă.

Instanţa a respins astfel  recursul formulat de Parchet, care a cerut instanţei să admită contestaţia la decizia de acceptare a cererii de înfiinţare a Partidului Civic Maghiar şi să trimită dosarul la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare, pentru că pe listele de înfiinţare ar fi fost mai multe semnături falsificate.

Totodată, procurorul a susţinut că dacă partidul se înfiinţează în România, titulatura acestuia trebuie să se facă exclusiv în limba română, fără să aibă alăturat traducerea în limba magiară. În plus, procurorul a arătat că mai mulţi reclamanţi au formulat plângeri penale din care reiese că pe listele cu semnături s-ar fi săvârşit mai multe falsuri.

"Există falsuri grosolane în ceea ce priveşte listele. Există plângerea penală formulată de Doru Cărăuş, care a întocmit liste la Galaţi. Cerem trimiterea spre rejudecare", a spus procurorul în concluzie.

În replică, avocatul Partidului Civic Maghiar, Doru Costea, a explicat instanţei că atâta vreme cât nu există o soluţie definitivă care să vizeze existenţa falsului pe listele cu semnături necesare înfiinţării acestuia, nu se poate vorbi de fals şi că susţinerile Parchetului sunt nefondate pe acest aspect.         În final, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins recursul Parchetului şi au admis înregistrarea Partidului Civic Maghiar în Registrul Partidelor Politice din România.              La sfârşitul lunii ianuarie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare a formaţiunii ca partid politic, însă hotărârea a fost contestată de procurorul de caz. La sfârşitul lunii noiembrie 2007, Uniunea Civică Maghiară a depus la Tribunalul Bucureşti documentaţia necesară pentru înregistrarea Partidului Civic Maghiar.            Conform liderilor UCM, Partidul Civic Maghiar se doreşte a fi o alternativă la UDMR şi principalul obiectiv al acestei formaţiuni politice este câştigarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.      

(13:10)

Ne puteți urmări și pe Google News