PARLAMENTAR BRITANIC: Cu cât sosesc mai mulți ROMÂNI și bulgari, cu atât mai rapid vom IEȘI din UE

PARLAMENTAR BRITANIC: Cu cât sosesc mai mulți ROMÂNI și bulgari, cu atât mai rapid vom IEȘI din UE

Parlamentarul conservator britanic Mark Reckless, unul dintre cei doi politicieni care i-au așteptat pe români și bulgari pe aeroportul Luton din Londra, în 1 ianuarie 2014, a scris, într-un editorial în Daily Mail, că rămâne sceptic în ceea ce privește imigrația din Europa de Est și consideră că ieșirea Marii Britanii din UE ar fi soluția la această problemă.

Victor Spirescu și Iulian Bărbat s-au numărat printre primii lucrători români care au sosit din Transilvania în Anglia, pentru a se bucura de eliminarea restricțiilor de pe piața muncii pentru români și bulgari, de la 1 ianuarie 2014. „Am fost acolo împreună cu parlamentarul laburist Keith Vaz, în calitatea noastră de membri ai comisiei parlamentare pentru afaceri interne, care a investigat problema imigrației din România și Bulgaria”, a explicat el.

„Cunoscut fiind pentru opiniile mele sănătoase pe tema imigrației, vă imaginați cât de mult m-a surprins furtuna de mesaje vitriolice de pe Twitter, pentru că i-aș fi „întâmpinat cu veselie” și pe bani publici pe români și bulgari”, spune Reckless, care adaugă că doar faptul că a stat de vorbă cu cei doi români nu înseamnă că i s-a schimbat viziunea despre imigrație, ci dimpotrivă. „De fapt, după vizita mea acolo m-am întors acasă cu părerile mele mai puternice decât oricând: 1) țara noastră a pierdut controlul asupra granițelor sale și 2). trebuie să facem ceva în acest sens”, scrie el.

În plus, parlamentarul se plânge că deși este membru al comisiei care se ocupă de imigrație, deciziile legate de cine poate merge în Marea Britanie sau cine poate munci sau solicita ajutoare sociale nu se iau la Londra, ci la Bruxelles. Reckless amintește că primește foarte multe plângeri din partea alegătorilor, referitoare la imigrația în masă, nemulțumiți că „nu îi întreabă nimeni”. Dar, până la final de 2017, premierul David Cameron le-a promis britanicilor că va organiza un referendum privind ieșirea din UE, în cazul în care conservatorii vor rămâne la putere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deschizând poarta pentru imigranții români și bulgari pe piața muncii, s-a legat indestructibil imigrația de UE, iar acest lucru va ajuta Marea Britanie să se îndrepte mai repede spre ieșirea din blocul comunitar, consideră politicianul. El amintește că pe lângă români și bulgari, imigrația netă din ultimii ani a crescut și din cauza numărului mare de șomeri tineri din Italia, Spania și Grecia, cauzat de criza economică.

Organizația Migration Watch a estimat numărul românilor și bulgarilor care vor veni în Marea Britanie la 50.000 în fiecare an, în următorii cinci ani, și în plus România acordă sute de mii de pașapoarte cetăenilor din Republica Moldova, „o țară ex-sovietică extrem de săracă”, iar aceștia ar putea veni și ei în Marea Britanie, precizează parlamentarul.  

„Le doresc lui Victor Spirescu și Iulian Bărbat numai bine, în plan personal, indiferent ce slujbe își vor găsi aici (deși nu știu ce ar putea face un fost vânător de mistreți în Marea Britanie). Dar cred cu fermitate că dacă vor veni tot mai mulți români și bulgari, oamenii își vor da seama că singura noastră șansă de a rezolva problema este să ieșim din UE și să avem o țară cu adevărat independentă, în care să ne guvernăm singuri și să ne controlăm granițele”, încheie parlamentarul britanic.