Evenimentul Zilei > International > Parisul, contraatac la Castro
Parisul, contraatac la Castro

Parisul, contraatac la Castro

Declaraţiile liderului cubanez Fidel Castro au stârnit o reacţie imediată din partea liderilor de la Paris. Purtătorul de cuvândât al Ministerului francez al Afacerilor Externe a declarat, citat de AFP, că declaraţiile lui Castro, care susţine că romii expulzaţi de Franţa sunt victimele unui fel de "Holocaust rasial", sunt "inacceptabile".

"Această utilizare a Holocaustului de către domnul Castro arată ignoranţa sa în domeniul istoriei şi dispreţul faţă de victime. Astfel de afirmaţii sunt inacceptabile", a declarat Bernard Valero pentru AFP, în timpul unei reuniuni a miniştrilor de Externe din ţările UE, desfăşurată la Bruxelles.

"Faptul că domnul Fidel Castro se interesează în sfârşit de drepturile omului este însă ceva cu adevărat revoluţionar", a adăugat el.

Castro a spus ieri, într-un mesaj citit după prezentarea părţii a doua a autobiografiei sale, că romii repatriaţi de Franţa sunt "victimele unui alt fel de Holocaust rasial" şi "ale cruzimii extremei-dreapta franceze, care a afectat deja 7.000 dintre ei".

Ministrul francez pentru Imigraţie, Eric Besson, a afirmat că, în perioada 1 ianuarie – 26 august, 8.313 români şi bulgari au fost repatriaţi din Franţa, marea majoritate voluntar, în timp ce în 2009 numărul repatrierilor a fost de 9.875.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: