Un amestec de substanţe chimice a fost descoperit în aerul emis prin orificiile de ventilaţie ale maşinii de spălat, în timpul ciclurilor de spălare, conform unui articol dailymail.co.uk.

Mirosul puternic emanat de rufe imediat după spălare poate de la dureri de cap la atacuri de astm şi chiar convulsii. Cercetarea a fost efectuată în Statele Unite de către Anne Steinemann, expertă în efectele poluării.

Acetaldehida şi benzenul, două substanţe chimice cancerigene ce se găsesc în parfumul rufelor

În urma analizei aerului degajat de maşina de spălat în timpul ciclului de uscare a hainelor, au fost depistaţi mai mult de 25 de compuşi organici volatili, şapte dintre ei fiind poluanţi atmosferici foarte periculoşi.

Acetaldehida şi benzenul, două dintre substanţele chimice identificate, sunt clasificate de către Agenţia pentru Protecţia Mediului din Statele Unite ca fiind cancerigene.

Studiul, publicat în revista Air Quality, Atmosphere and Health, a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la siguranţa produselor parfumate folosite la spălarea rufelor. Cercetptorii au declarat că, în timp ce principalele îngrijorări tind să se concentreze asupra poluării produse de maşini şi industrie, riscurile pe care le putem întâlni în propriile case sunt date uitării.