Evenimentul Zilei > Actualitate > PARASCHIVESCU: Supernani
PARASCHIVESCU: Supernani

PARASCHIVESCU: Supernani

Nu, n-am gresit. Asa e corect, "Supernani", nu "Supernanny".

Fiindca nu este vorba de Prima TV, ci de GoodLife Channel, inlocuitorul postului Partener TV. Sloganul acestei noi uzine de ambalare a vidului este "Pentru starea ta de bine". Dupa ce am vazut episodul de alaltaieri al emisiunii "Partener de viata", trebuie sa completez deviza de mai sus cu o parafraza dupa o reclama la biscuiti: "Pentru insomniacul din tine".

Caci rar mi-a fost dat sa asist la un dialog mai toropitor. De putine ori am numarat atatea zambete lancede, atatea pauze pretins subtile, atatea replici boante, atatea platitudini flausate. Pentru oamenii care inca n-au gasit soporificul perfect, pentru nefericitii a caror problema nu se rezolva prin nembutal, diazepam sau fenobarbital, televiziunea a creat, iata, medicamentul la care a visat in zadar medicina moderna.

"Partener de viata" este o emisiune gazduita de un psiholog (Nicoleta Vascan) si un actor (Dragos Silivestru). Cei doi fixeaza o tema de discutie, dupa care se invart in jurul cozii cam o ora, tragand nadejde ca spanul de barba ca vor fi sunati de vreun huhurez nevorbit. Tema de miercuri au reprezentat-o intrebarile "Ce faci?" si "Cum iti este?" ca forme de spargere a ghetii.

O valvataie de subiect, veti recunoaste. Ceva mai incitant nici ca s-ar fi putut concepe. Insa chiar si dintr-o propunere putin ispititoare ar fi iesit ceva pasabil daca realizatorii ar fi avut o urma de nerv. N-a fost cazul.

Dragos Silivestri a cotizat la desfasurarea emisiunii prin zambete ocazionale, doua-trei tentative anemice de gluma si o tinuta din care am remarcat un ditamai salul petrecut pe dupa gat. Greul a cazut pe umerii Nicoletei Vascan, care ne-a vorbit mai bine de o jumatate de ora ca unor copii oligofreni, surazand catifelat si combinand consultatia de specialitate cu dirigentia si introducerea in arta conversatiei.

Oricine a urmarit emisiunea se va feri de-acum incolo sa intrebe pe cineva "Ce faci?" sau "Cum iti este?", ca sa nu aiba sentimentul ca-si forteaza norocul. In ce ma priveste, spre final am adormit. Am visat ca Melville, batranul meu motan, s-a apropiat de mine si m-a intrebat mieros: "Ce faci?". "Supernani", i-am raspuns.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: