Evenimentul Zilei > Actualitate > PARASCHIVESCU: Consilierul
PARASCHIVESCU: Consilierul

PARASCHIVESCU: Consilierul

Ati auzit de Tampafoi, Albanezu, Dan Tiganu si fratii Chinezu?

Cu totii au facut parte din anturajul unui luptator feroce impotriva comunismului. Dan Iosif, caci despre el vorbim, si-a povestit aventurile din junete marti la B1 TV, stimulat de mirarile lui Radu Moraru. Domnul Iosif a declarat ca si-a petrecut cei mai frumosi ani combatand hidra rosie. Cum? Organizandu-si un mod de viata in afara cutumelor si sfidand sistemul. Ce inseamna asta? va veti intreba. Proteste in piata publica? Manifeste furisate in cutiile postale? Nu, nici pomeneala. Nici nu s-ar fi putut, cata vreme vajnicul anticomunist Iosif crede si azi ca martirul care si-a dat foc pe partia de la Poiana Brasov a fost Gheorghe Ursu. (Nu-i vorba, moderatorul insusi a zbarcit-o, confundandu-l pe Liviu Babes cu Liviu Man.)

Repertoriul anticomunist al lui Dan Iosif, asumat cu mandrie de cel in cauza, a constat in complicitati penale cu militienii, partide de barbut in barul Hotelului Venetia, excese cartieriste si o vajnica aplecare spre escrocherie. Strainii care au angajat tranzactii valutare cu Dan Iosif stiu cel mai bine cat patos anticomunist mustea in fiecare dolar ciupit. Caci personajul era un rafinat al pungasiei, un virtuoz al smenului, un atlet al fraudei. Ne-a spus-o chiar el, surazand ca un mandarin interlop si operand distinctii savante in materie de inselaciune. Caci, am aflat alaltaieri, una e „metoda Maradona” si alta „caramida”, dupa cum doar profanii pot pune semnul egalitatii intre „macaraua” si „smenul la capac”.

Amorezat de poza de haiduc urban „pe felie” cu gaborii, captiv al atator si-atator amintiri cu vedere spre Codul Penal, Dan Iosif a uitat sa explice un lucru: cum a fost posibil ca un dusman atat de aprig al comunismului sa se lipeasca tocmai de Ion Iliescu? De ce si-a potrivit pasii dupa principalul supravietuitor al unui sistem pe care pretinde ca l-a detestat? Sigur, stim cu totii raspunsul, dar parca ne-ar fi placut sa-l auzim si din gura lui Dan Iosif. In loc de asta, invitatul de alaltaieri al lui Radu Moraru ne-a mai spus o data ca Ion Iliescu e singurul politician adevarat pe care l-a cunoscut. Concluzia e simpla: la asa presedinte, asa consilier.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: