PARASCHIVESCU: Amuza-te, romane

PARASCHIVESCU: Amuza-te, romane

Respectandu-si menirea, televiziunile noastre de stiri (Antena 3, N 24 si Realitatea) ne-au inlesnit duminica la pranz intalnirea cu unul dintre colosii umorului involuntar romanesc.

Preschimbat din serif al tarabagiilor de prin piete in cariatida conservatoare, Cristian Popescu a luat loc(uri) in fata ziaristilor, si-a expus silueta gracila ca a unui sac cu mazare pe un fundal bleu pe care scria "Afirma-te, romane" si si-a anuntat disponibilitatea de-a le face dreptate tuturor bucurestenilor neglijati de primarie. Totodata, el a distrus misterul ce plutea in jurul vestitei dumisale porecle si a anuntat sec: "Ma numesc Popescu Cristian Victor Piedone. Oficial, cu acte".

Ce l-a imboldit pe domnul Popescu sa faca acest nou pas in arena? Ne-o spune chiar dumnealui: "M-am hotarat sa iau decizia care am luat-o din cauza razboiului dintre Alianta".

Iata ca exista totusi oameni pe langa care Marian Vanghelie pare un vorbitor onest, iar Nicolae Vacaroiu un orator maiastru. Daca tot a observat razboiul dintre Alianta, poate ca domnul Popescu isi va gasi timp sa descopere la un moment dat asemanarea dintre o flasneta propagandista sau diferenta dintre un traseist incurabil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Caci, remorcata in curtea PC-ului de vechile cunostinte Codrin Stefanescu si Dan Ioan Popescu, fosta teroare a parizerului expirat le declara acum amor conservatorilor cu acelasi patos al rostirii cu care isi marturisea pe vremuri veneratia pentru taranisti, iar apoi comuniunea de idei cu PSD-ul.

Insa nu doar "razboiul dintre Alianta" l-a necajit pe Cristian Piedone Popescu, ci si reticenta bucurestenilor in a i se adresa ca unei instante providentiale.

Ca sa indrepte neajunsul, proaspatul vicepresedinte al PC a scos la iveala un fluturas pe care se afla chipul sau, alaturi de cateva indemnuri mobilizatoare. Am apucat sa vad niste ochelari de mafiot pe o figura puhava, langa care se nimerisera cuvintele "lupta impotriva Mafiei".

Impingandu-l in fata pe acest bufon supraponderal care se crede un produs de sinteza intre Sandokan Tigrul Malayesiei, Thierry La Fronde, Wyatt Earp si Tudor Vladimirescu, conservatorii au pierdut concomitent doua lupte: cu limba romana si cu simtul ridicolului.