Ritmul a fost lent, ocaziile au lipsit aproape cu desăvârşire, iar publicul mai că a adormit în tribune. Sud-americanii au fost un pic mai activi, iar insistenţa le-a fost răsplătită după aproape o jumătate de oră de joc. Deşi era încadrat de fundaşii slovaci, mijlocaşul Enrique Vera a reuşit o execuţie frumoasă, trimiţând mingea cu exteriorul în poarta lui Mucha.

După primul gol, calitatea partidei a avut şi mai mult de suferit. Gerardo Martino, antrenorul celor din Paraguay, a ordonat retragerea, pentru apărarea avantajului. Vladimir Weiss, tehnicianul slovacilor, n-a avut nicio idee, iar echipa sa a fost încapabilă să pună probleme.

Spre final, sud-americanii şi-au mărit avantajul, prin golul lui Riveros, scăpând astfel de emoţii. Reuşita sud-americanilor a venit la capătul unei faze simple, când au plimbat mingea prin careul slovacilor, fără ca vreun adversar să-i deranjeze.

Jan Kozak a fost titular, dar Timişoara îl dă afară

Jan Kozak, jucătorul slovac pe care FC Timişoara l-a trecut pe linie moartă în urmă cu câteva luni pe motiv că se gândeşte mai mult la Cupa Mondială decât la propriul club, a jucat tot meciul, dar nu s-a remarcat. Gruparea bănăţeană a anunţat că-i va face vânt lui Kozak chiar în ziua în care acesta a debutat la Mondial.

"Nu mă interesează Kozak, ci fotbaliştii care sunt interesaţi de clubul la care joacă. Prin indolenţa sa, a fost principalul vinovat de regresul echipei", a răbufnit ieri Marian Iancu, colericul patron de la Timişoara.

Dusan Kuciak (portarul legitimat la FC Vaslui) şi Jan Kozak (FC Timişoara) au şanse mici să continue aventura la turneul final. Slovacia va întâlni în ultimul meci din grupă Italia. Pentru Paraguay calculele sunt simple. Chiar şi un egal cu Noua Zeelandă îi poate asigura trupei lui Gerardo Martino un loc în optimi.

SLOVACIA-PARAGUAY 0-2
Vera (27), Riveros (86)

Slovacia: Mucha 4, Pekarik 4, Skrtel 5, Salata 4/ (83, Stoch), Durica 4, Sestak 4/ (70, Holosko 4), Strba 4, V. Weiss jr. 4, Kozak 4, Hamsik 5, Vittek 5.
Antrenor:
Vladimir Weiss

Paraguay: Villar 5, Bonet 5, Da Silva 6, Alacaraz 5, Morel 6, Vera 7/ (88, Barreto), V. Caceres 6, Riveros 7, Barrios 6/ (82, O. Cardozo), Santa Cruz 5, H. Valdez 5/ (68, A. Torres 6).
Antrenor:
Gerardo Martino

Arbitri: E. Maylett (Insulele Seychelles) 7 – E. Menkouande (Camerun) 7, B. Hassani (Tunisia) 7;
Stadion: "Free State" – Bloemfontein;
Spectatori:
26.663