Chirurgul Papei Francisc, urmărit penal pentru fals în înscrisuri. Medicul ar fi încasat bani ilegal

Chirurgul Papei Francisc, urmărit penal pentru fals în înscrisuri. Medicul ar fi încasat bani ilegal Papa Francisc. Sursă foto: Profimedia Images

Doctorul care l-a operat pe Papa Francisc de două ori în ultimii ani este urmărit penal pentru fals în înscrisuri. Informația despre chirurg a fost făcută publică de spitalul Gemelli din Roma.

Papa Francisc a fost operat de două ori în ultimii ani de profesorul Sergio Alfieri. Acum, acesta este acuzat pentru fals în înscrisuri.

Papa Francisc a fost operat de medic de două ori în ultimii ani

Profesorul Sergio Alfieri, care l-a operat pe Papa Francisc în anii trecuți, a semnat registrul de prezenţă într-o sală de operaţie de mai multe ori în timp ce nu era acolo. Datele arată că uneori opera în două săli diferite în acelaşi timp.

Din cauza acestui fapt, medicul ar fi încasat sume de bani ilegale:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu privire la informaţiile de presă referitoare la o anchetă a parchetului din Roma”, spitalul Gemelli - cunoscut sub numele de „Spitalul Papilor” din Roma - „îşi exprimă încrederea în magistratura care efectuează investigaţiile şi pentru care continuă să asigure cea mai mare cooperare cu scopul de a clarifica fiecare aspect”, se arată într-un comunicat.

Papa Francisc, Vatican

Reprezentanții spitalului îşi exprimă încrederea în activitatea profesorului Sergio Alfieri

Spitalul „îşi exprimă cea mai mare încredere în activitatea profesorului Sergio Alfieri şi în calităţile sale profesionale şi umane incontestabile. Aceștia subliniază „numeroasele inexactităţi” din articolul apărut în ziar, fără a oferi însă detalii. Profesorul l-a operat în trecut pe Papa Francisc.

Vaticanul, procurorii și parchetul de la Roma au refuzat să comenteze cazul.

Potrivit avocatului Carlo Bonzano, acesta „este sigur de faptul că Alfieri a lucrat întotdeauna respectând pe deplin regulile”:

„Nu ştim nimic despre acest caz, în afară de ceea ce am aflat din presă. Şi nu am primit niciodată vreo contestaţie sau vreun aviz de la procuratură”, a indicat el, potrivit AFP.

Papa Francisc a declarat recent că nu vrea să fie înmormântat în Bazilica Sfântul Petru

Liderul de la Vatican dorește să fie înmormântat în biserica Santa Maria Maggiore și nu în Bazilica Sfântul Petru. Acesta este locul tradițional de înmormântare a papilor.

Papa Francisc a evitat o mare parte din fastul și privilegiile oferite de funcție. Acum a anunțat că dorește să fie îngropat în afara zidurilor Vaticanului, ceea ce ar fi o premieră a ultimilor peste 100 de ani:

„Locul a fost pregătit și vreau să fiu înmormântat în Santa Maria Maggiore. Întotdeauna am fost acolo. Întotdeauna, duminica dimineața, am fost acolo pentru o vreme. Există o legătură foarte puternică”, a spus Papa Francisc.