"Panterele" și "vulturii" continuă la Cupa Africii

"Panterele" și "vulturii" continuă la Cupa Africii

Naționalele Gabonului și Tunisiei s-au calificat aseară în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni, după victorii dramatice.

Tunisienii, porecliți "vulturii de pe Atlas", au învins Nigerul cu 2-1 printr-un gol marcat ed Issam Jemaa în ultimul minut de joc, în timp ce "panterele" din Gabon, care sunt și gazde ale turneului, s-au impus în al optulea minut al prelungirilor în fața Marocului, scor 3-2. Cele două echipe au strâns câte șase puncte după două partide, iar rivalele lor nu au niciun punct, în Grupa C.

Niger s-a luptat cu dăruire în meciul cu Tunisia, care a deschis scorul repede prin Youssef Msakni. Tonji Ngounou a egalat pentru debutanta la Cupa Africii, însă Jemaa a stabilit scorul final în ultimul minut de joc.

Pe Stade l'Amitie, situația a fost și mai dramatică. Gabonul părea să fi scăpat în învingătoare, după ce Daniel Cousin și Pierre Aubameyang au anulat golul marocanului Houssine Kharja, însă același Kharja, care evoluează în Italia, la Fiorentina, a restabilit egalitatea în primul minut al prelungirior. Bruno Mbanangoyes a marcat golul victoriei în minutul 90+8.

Ne puteți urmări și pe Google News

Azi se dispută etapa a doua din Grupa D. Botswana și Guineea, echipe învinse în prima etapă, se duelează la Franceville, înaintea derby-ului dintre Ghana și Mali.