Ioan Ovidiu Sabău urmează să devină astăzi, oficial, noul antrenor al echipei de fotbal Dinamo, marea învinsă a sezonului recent încheiat în Liga I. Fostul internaţional, fără angajament după despărţirea de Gloria Bistriţa, se afla ieri acasă, la Cluj, după ce, timp de două zile, a tratat, la Bucureşti, cu oficialii „câinilor roşii”. „Moţul” a cerut un răgaz de o zi şi jumătate pentru a se decide dacă va accepta oferta venită din Ştefan cel Mare. În proporţie de 99 la sută, susţin apropiaţii tehnicianului, răspunsul va fi unul pozitiv, astfel că Neluţu Sabău îi va succede lui Mircea Rednic la cârma formaţiei Dinamo.

Contract pe trei ani

„Ne-am înţeles asupra unui contract pe trei ani. Până mâine (n.r. – astăzi), la ora 12.00, trebuie să le dau un răspuns celor de la Dinamo. O să discut şi cu soţia. Cu ea mă consult mereu când iau decizii importante. În privinţa salariului, ne-am pus de acord în câteva minute. Am fost de acord cu suma propusă de cei de la Dinamo”, ne-a declarat, ieri, Sabău, care va câştiga 180.000 de euro pe an. Suma pare ridicolă, dacă o comparăm cu cât era plătit la Bistriţa, o echipă mediocră: 300.000 de euro pe sezon!

„Câinii”, în vizorul ANAF

Sabău nu se declară „câine până la moarte”, aşa cum, probabil, ar dori să audă pretenţioşii fani ai „roş-albilor”. „Sunt profesionist. Şi Rednic, şi Mircea Lucescu au trecut atât pe la Dinamo, cât şi pe la Rapid şi n-au avut probleme cu fanii. Nu scuip ca să fiu aplaudat! Nu e normal să cultivăm ura, veninul”, a explicat „Moţul”.

Deocamdată fără antrenor, Dinamo are probleme şi cu Fiscul. ANAF a comunicat ieri că a pus sechestru pe bunurile clubului, în vederea recuperării unei datorii de 12 milioane de lei.