Evenimentul Zilei > Actualitate > OTP Bank, chemată în instanţă de 400 de clienţi
OTP Bank, chemată în instanţă de 400 de clienţi

OTP Bank, chemată în instanţă de 400 de clienţi

Peste 400 de clienţi ai OTP Bank au decis ca în această săptămână să aleagă o casă de avocatură care să îi reprezinte în instanţă în procesul care vor să-l intenteze băncii.

Şapte case de avocatură, dispuse să-şi ofere serviciile

Până acum, grupul clienţilor nemulţumiţi ai OTP Bank a primit oferte de la şapte case de avocatură, însă selecţia reprezentantului legal se va face în urma negocierilor din această săptămână.

"Ne trebuie o persoană motivată şi organizată care să meargă cu 400 de dosare în instanţă. Pentru că foarte mulţi clienţi sunt din ţară, contează disponibilitatea avocatului de a se deplasa în provincie", spune Andrei Stoiciu, unul dintre cei care au pus bazele grupului format din clienţii nemulţumiţi ai OTP.

El susţine că are un contract de credit vechi de doi-trei ani, în franci elveţieni, cu o dobândă de 3%. Acum, acesta susţine că prin actul adiţional a fost informat că aceasta va ajunge la 6,5%.

"Este mai mult decât dublu. Dacă mai creşte şi LIBOR CHF, o să plătesc dobândă de 10%?", se întreabă Andrei Stoiciu, care este de părere că băncile vor să-şi recupereze pierderile generate de răuplatnici pe seama clienţilor care îşi achită ratele la timp.

Un alt client, Bogdan Ionescu, acuză OTP că a majorat prea mult dobânda. El spune că plăteşte o rată de aproape 1.000 de franci elveţieni. Dacă banca ar reduce dobânda, ca urmare a scăderii LIBOR, rata sa ar trebui să fie cu circa 30% mai mică.

"Când LIBOR a crescut, banca ne-a anunţat că a crescut rata, iar noi am plătit. Când LIBOR a scăzut, dobânda a rămas la fel de mare. Nu am luat credite pentru bomboane, ci pentru a avea un acoperiş deasupra capului", se plânge Bogdan Ionescu.

"Respectăm toate reglementările ANPC şi ale Guvernului. Mai mult, soluţionăm problemele a sute de clienţi care vin la noi. Deci, dacă un client are o problemă sau o plângere, el trebuie doar să vină la noi", a comentat directorul executiv al OTP Bank, Laszlo Diosi.
Dezbatere evz.ro

  • Despre problemele cu care se confruntă clienţii în relaţia cu banca, mai ales după intrarea în vigoare a OUG 50/2010, vei putea sta de vorbă cu doi dintre fondatorii grupului clienţilor nemulţumiţi ai OTP Bank, pe evz.ro, mâine, de la ora 14.00. Andrei Stoiciu şi Bogdan Ionescu vor răspunde întrebărilor tale, chiar dacă nu eşti client OTP, dar ai nevoie de sfaturi. Mai multe detalii aici.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: