Ori la primărie, ori la Consiliul Judeţean

Ori la primărie, ori la Consiliul Judeţean

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Executivul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă şi două hotărâri de Guvern ce vor permite ca alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene să se facă în sistemul de vot uninominal la alegerile din 1 iunie.

Campania electorală începe pe data de 2 mai, potrivit premierului. El a adăugat că Executivul a introdus o restricţie ce se referă la imposibilitatea candidaturilor duble, pentru funcţia de primar şi pentru funcţia de preşedinte de consiliu judeţean. "Nu este vorba de o restrângere a drepturilor. În cazul în care o persoană câştigă două voturi uninominale, pentru primărie, de exemplu, şi pentru consiliu judeţean, şi după aceea optează, trebuie să se organizeze încă o dată alegeri pentru funcţia rămasă vacantă", a explicat Tăriceanu.

Sistemul de vot uninominal pentru preşedinţii consiliilor judeţene a fost acceptat de Executiv la propunerea PSD, care a ameninţat cu moţiunea de cenzură în cazul în care el nu va fi aplicat la alegerile locale din iunie.

(16:38)

Ne puteți urmări și pe Google News