Orgoliosul Lucescu a fost lovit de un vatman stelist, care în 19 ani nu a avut niciun accident

Orgoliosul Lucescu a fost lovit de un vatman stelist, care în 19 ani nu a avut niciun accident

Marin Bartoc, cel care a lovit maşina lui Mircea Lucescu, nu a avut niciun accident din 1993 şi, deşi este suporter al echipei din Ghencea, îi pare rău de antrenor.

Antrenorul echipei Şah­tior a avut ghinionul să fie tamponat de un tramvai condus de un vatman care nu a avut niciun accident în 19 ani de muncă. Anchetatorii au stabilit că angajatul RATB nu este vinovat, deşi în multe incidente în care sunt implicaţi şoferii de autobuz şi vatmanii, vina le aparţine. În plus, se ştie că aceştia conduc mai agresiv. De data asta însă, vatmanul povesteşte că a făcut tot posibilul ca să-l evite pe antrenorul Mircea Lucescu atunci când acesta a ţâşnit cu maşina în faţa tramvaiului. Cu toate acestea, Lucescu i-a surprins, ieri, pe toţi când a declarat că el consideră că accidentul de vineri putea fi evitat, dacă vatmanul ar fi frânat. Una peste alta, vatmanul, fan al echipei Steaua, spune că îi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Petrariu: "Este un om liniştit şi nu a creat probleme" Potrivit preşedintelui Uniunii sindicatelor din transportul public local, Vasile Petrariu, vatmanul a avut un comportament exemplar timp de 19 ani, de când lucrează în RATB. "Este un om liniştit. Nu a creat probleme. Vom discuta cu el şi va fi trimis la psiholog, ca să vedem dacă ar trebui să ia o pauză sau nu", a explicat liderul sindical. Bartoc: "Am făcut tot posibilul să evit accidentul" Vatmanul a respectat normele de circulaţie şi a făcut tot posibilul pentru evitarea impactului. "Acesta a utilizat toate sistemele de frânare, însă, spaţiul redus dintre tramvai şi autoturism nu a permis oprirea şi evitarea totală a evenimentului", se precizează într-un comunicat al RATB. Mai mult, experienţa vatmanului a fost şi ea foarte importantă."Am făcut tot posibilul pentru evitarea accidentului. Am avut o reacţie cât se poate de rapidă şi am acţionat toate sistemele de frânare de care dispune tramvaiul. Dacă era un conducător mai puţin experimentat în locul meu, nu reacţiona atât de prompt", a spus Bartoc. Vineri, poliţiştii de la Rutieră au deschis dosar de cercetare pentru acuzaţia de vătămare corporală în cazul lui "Il Luce". Când starea de sănătate îi va permite, el va fi audiat. Lucescu a crezut că vatmanul va frâna În timp ce poliţia a eliberat deja dovadă de asigurare vatmanului în care scrie că antrenorul este de vină, Mircea Lucescu a declarat pentru "Gazeta Sporturilor": "Tramvaiul putea evita coliziunea! L-am zărit de la zeci de metri distanţă şi mi-am imaginat că va frâna. Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă a vrut să dea peste mine!".

"Am făcut tot posibilul pentru evitarea accidentului. Am acţionat toate sistemele de frânare.“ Marin Bartoc, vatman

SUBIECTIV "Luce" nu şi-a recunoscut niciodată greşelile Conştient de anvergura pe care o are ca antrenor, Mircea Lucescu a fost întotdeauna un tip orgolios, stârnind reacţii vehemente. Dincolo de rezultatele importante pe care le-a obţinut, antrenorul echipei Şahtior Doneţk a devenit cunoscut pentru alibiurile pe care şi le-a oferit în cazul eşecurilor. În momentele delicate ale carierei, "Il Luce" a găsit nenumăraţi "ţapi ispăşitori". Arbitrii au reprezentat ţinta preferată a tehnicianului în cazul înfrângerilor pe care le sufereau echipele sale. Lucescu a devenit proverbial datorită criticilor îndreptate către "fluieraşi", chiar şi împotriva acelora care nu oficiau la jocurile echipei lui! În acest an, a jignit-o pe Natalia Racinskaia, arbitru-asistent în Ucraina, pentru o greşeală comisă la meciul Dinamo Kiev - Obolon Kiev. Ulterior, românul şi-a cerut scuze şi i-a dat un buchet de flori. Ghinionul a fost un alt factor pe care antrenorul român a dat vina, atunci când, de fapt, ar fi putut să admită că a avut un moment mai puţin inspirat. După un meci pierdut în deplasare de Şahtior, "Il Luce" a smuls zâmbete după ce i-a pus la zid pe fanii gazdelor, care au pus presiune exagerată pe formaţia sa şi pe arbitru! CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Detaliile halucinante ale operaţiei lui Mircea Lucescu!
  • Operația lui Mircea Lucescu s-a încheiat cu bine. „I-am fixat coastele pentru a scăpa de dureri”
  • Doctorul formaţiei Şahtior: "Am vorbit cu Mircea Lucescu despre fotbal"