Orbitorul” lui Mircea Cartarescu, cu toate trei volume intr-unul singur, intr-o editie de lux, o noua carte de Orhan Pamuk, „Fortareata alba”, „Paria” lui Pascal Bruckner, alte perle ale tranzitiei adunate de Radu Paraschivescu in „Mi-e rau la cap, ma doare mintea”, „Mostenitoarea taramului pierdut”, de Kiran Desai, „Urcarea muntelui”, de Ileana Malancioiu, „Calomniile mitologice” ale lui Octavian Paler, editarea raportului Tismaneanu, noi dezvaluiri din „Jurnalul secret” al lui Alex. Stefanescu, iata cateva noutati editoriale care nu trebuie ratate la Targul de Carte Gaudeamus, care incepe maine, de la ora 11.00, la Romexpo.

Editia a XIV-a a targului, care se va desfasura in Pavilionul Central de la Romexpo din Bucuresti, va gazdui anul acesta nu mai putin de 450 de expozanti, pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.

Targul are un buget de 500.000 de euro, iar presedinte de onoare este Victor Rebengiuc.

„100 carti interzise”

La Humanitas vor aparea doua colectii noi „Nipponica” si „Biblioteca de film”, precum si doua noi serii de autor: Victor Ieronim Stoichita si Mircea Horia Simionescu, iar Poliromul, pe langa titluri incitante, cum ar fi „Jurnalul unui scandal”, va lansa „Cortina de ceata – Vladimir Tismaneanu in dialog cu Mircea Mihaies”.

Paralela 45 va prezenta cele „100 de carti interzise. O istorie a cenzurii in literatura mondiala”, iar scriitorii francezi Philippe Claudel, Laurent Graff, Regis Jauffret vor da autografe.

Expozitie Marquez

Daca ajungeti la Gaudeamus, trebuie neaparat sa vizitati si expozitia aniversara Gabriel Garcia Marquez, prezentata pentru prima data in Europa, care marcheaza prin documente inedite tripla aniversare in anul international Marquez. Expozitia este adusa in Romania datorita eforturilor Marianei Sipos, ambasadoarea tarii noastre in Columbia.

Organizatorii de la Radio Romania spera ca numarul de vizitatori sa depaseasca 92.000, cati au fost anul trecut, si sa se atinga pragul de 100.000. Intrarea la targ se va face pe baza de bilet, care are pretul de 3 lei.

De la plata biletelor vor fi scutiti elevii, studentii, pensionarii, membrii uniunilor scriitorilor si cadrele didactice.