Împrumutând din limbajul "academic" al dezbaterilor politice din ultimele zile, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a descris tensiunile din interiorul Coaliţiei, apelând la imaginea casnică a unui cuplu nefericit, sărăcit şi abrutizat de alcool.

"Cele două partide de guvernământ se comportă ca doi soţi într-o familie, care au locuri de muncă prost plătite, care trăiesc din alocaţia pentru copii şi care, în loc să-şi caute un loc de muncă, se bat între ei, cheltuiesc alocaţia de copii pe băutură, iar atunci când copiii le cer de mâncare, în loc să le dea de mâncare, îşi bat şi copiii”, a comentat el, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL.

Orban a mai susţinut că PSD şi PDL şi-au dovedit incapacitatea de a rezolva gravele probleme economice cauzate de criză şi a acuzat acutala putere că, în locul identificării unor soluţii, îşi pierde vremea cu "certuri interminabile", "se bârfesc pe la colţuri" şi "şi-o dau la gioale fără niciun fel de grijă şi respect faţă de problemele cu care se confruntă România”.

Liderul PNL a precizat că partidul său îşi menţine intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva actualului Cabinet, însă nu are încă sprijinul UDMR, esenţial pentru îndeplinirea procedurilor necesare acestui demers antiguvernamental. El a adăugat că liberalii mizează şi pe semnăturile altor parlamentari decât cei de la UDMR, nemulţumiţi de Executivul condus de Emil Boc.