Evenimentul Zilei > Actualitate > Orban iese la atac: „Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”
Orban iese la atac: „Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”

Orban iese la atac: „Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”

Premierul desemnat Ludovic Orban a ironizat, marți, faptul că Vioricăi Dăncilă și ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță majorarea salariului minim cu 100 de lei.

„Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu… Băieții ăștia nu înțeleg, oamenii ăștia nu înțeleg că ei au fost demiși prin moțiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte că un guvern care e în funcțiune.

Rămân la Palatul Victoria doar până la învestirea unui guvern și nu pot să angajeze decizii importante de guvernare, ci numai să administreze treburile curente. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Liderul PNL spune că măsura nu poate fi luată de un guvern demis, scrie realitatea.net.

Bădăi a anunțat că miercuri dimineaţă va fi pus în transparenţă publică un proiect de hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei

În prezent, salariul minim brut este de 2080 lei. Persoanele cu facultate care au cel puţin un an vechime în muncă într-un domeniu de activitate cu studii superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar. Potrivit programului de guvernare asumat de Viorica Dăncilă, „salariul minim net va creşte anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.