Oprescu vrea referendum pe Legea Capitalei în luna mai

Oprescu vrea referendum pe Legea Capitalei în luna mai

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea organizarea unui referendum privind Legea Capitalei în luna mai, "ca să fie cald afară şi să vină lumea".

Edilu-şef a mai spus că, în opinia lui, ar fi bine pentru oraş ca primarii de sector să fie aleşi de către populaţie, dar să existe un singur buget al Capitalei.

Primarul general mai consideră că primarii de sector ar trebui să fie incluşi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru ca atunci când se discută despre proiecte în zona lor administrativă, ei să aibă un cuvânt de spus. În privinţa banilor pentru administrarea oraşului, Oprescu a spus că bugetul Capitalei trebuie să fie unic.

Totodată, edilul-şef a subliniat, din nou, că îşi doreşte ca bucureştenii să fie întrebaţi la referendum şi despre proiectele urbanistice ale Capitalei. "Vom merge în cartiere cu schiţele proiectelor şi cu pozele acestora şi le vom prezenta", a spus edilul-şef, care crede că, în acest fel, bucureştenii vor fi mobilizaţi să vină la referendum.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul privind Legea Capitalei a fost elaborat de un grup de lucru format din membri PDL şi prevede ca primarii de sector să fie numiţi de către consilierii generali ai Capitalei, prin vot, desfinţarea consiliilor locale de sector, dar şi existenţa unui singur buget al Capitalei, care să fie administrat de aleşii generali.