Oprescu, trei bolizi de lux, niciunul în declaraţia de avere

Oprescu, trei bolizi de lux, niciunul în declaraţia de avere

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, circulă numai cu bolizi de lux ce aparţin unor firme sau unor oameni de afaceri binevoitori.

Edilului-şef nu îi place să umble cu maşini ieftine sau care nu sunt puternice. Preferă bolizi de lux, dar aceştia nu figureaza în declaraţia de avere. Maşinile cu care primarul iese la plimbare sau se duce la întâlniri însoţit, de aproape fiecare dată, de garda lui de corp, sunt înmatriculate pe numele unor firme. Asta, deşi are la dispoziţie o maşină de serviciu, un Volkswagen Touareg. În plus, acesta a deţinut şi o maşină personală. Numai că a renunţat şi la autoturismul marca BMW, care figura în declaraţia sa de avere depusă anul trecut.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Sorin Oprescu nu mai are maşină. Primul său autoturism a fost o Dacie, rămasă nefolosită mult timp. Cu BMW-ul la întâlnirile pe lumină

O altă maşină de lux preferată de Sorin Oprescu este marca BMW. El circulă adesea cu un asemenea autoturism fiind însoţit, de multe ori, de directori din cadrul primăriei pe care o conduce. Maşina este înmatriculată pe firma Automobile Bavaria SRL. Edilul preferă să umble cu BMW-urile altora, alt­fel nu se explică de ce nu mai deţine un autoturism care era aceeaşi marcă şi care costa aproximativ 80.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere de anul trecut. Ce-i drept, mai sunt personalităţi care umblă cu astfel de maşini -fotbalişti, vedete de televiziune, manechine - pe baza unui contract încheiat cu cei de la Automobile Bavaria, pentru a face imagine mărcii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bolidul în care a fost fotografiat primarul în una din zile este un autoturism puternic, nou-nouţ, şi costă între 60.000 şi 80.000 de euro, potrivit preţurilor de pe piaţa auto. Cert este că, deşi nu este autoturismul de serviciu, şoferul îi deschide portiera şi îl însoţeşte peste tot pe Sorin Oprescu, indiferent de maşina pe care acesta o foloseşte pentru ieşirile oficiale sau în interes personal. Edilul își permite să schimbe mașinile în funție de anotimpuri

Deşi are un comportament balcanic, primarul Bucureştilor preferă autoturismele germane

Cadou de la firma de aparatură medicală O altă maşină cu care edilul-şef circulă des este un Audi A8 de lux, care valorează aproximativ 180.000 de euro. Ea este înmatriculată pe numele unei firme de aparatură medicală. Dar nu orice firmă, ci una deţinută de un asociat în afaceri al familiei Oprescu. Denumită Three Farm, societatea este patronată de Aurel Cătălin Galea.

Printre spitalele de stat cu care firma face afaceri se numără şi o parte din unităţile sanitare bucureştene care au trecut din subordinea Ministerului Sănătăţii în subordinea Primăriei Bucureşti, după ce Oprescu a câştigat alegerile locale din 2008.

Primarul Capitalei a admis, potrivit presei, legătura sa cu proprietarul firmei medicale Three Farm: "Domnul doctor Cătălin Galea este un prieten vechi şi bun al familiei noastre, alături de care am pornit o afacere – Clinica Medicală «Academica»", declara presei, în 2010, edilul-şef.

Cătălin Galea apare şi pe lista donaţiilor pentru campania electorală a lui Sorin Oprescu la prezidenţiale. Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, acesta a contribuit cu 85.400 de lei la campania primarului general.

Mașina este înmatriculată pe numele unei societăți de aparatură medicală

S-a dus noaptea să vadă o maşină scumpă

Într-o noapte, Sorin Oprescu s-a dus să vadă, într-un garaj, un Audi A8 L w12. Însoţit de trei bărbaţi, primarul a intrat şi a stat de vorbă câteva minute cu aceştia, după care a început să inspecteze maşina.

A deschis portierele, s-a uitat în interior, s-a strâmbat şi a dat din cap. După, a discutat din nou cu cei trei bărbaţi, care se pare că povesteau despre maşină, din gesturile pe care le făceau: în timp ce vorbeau, arătau spre maşina de lux.

Ziua, Sorin Oprescu inspectează cartierele Bucureștiului, iar noaptea - garajele pentru limuzine

În 2009, primarul Capitalei s-a laudat în emisiunea "Pro Motor" că deţine un BMW 745d de 330 CP, pe care a uitat însă să îl treacă în declaraţia de avere de la acea vreme. Fan al mărcii BMW, Oprescu spunea în emisiune că este posesorul unui 730i.

Pe de altă parte, această maşina condusă de Oprescu era o limuzină 745d, cu un motor de 4,5 litri diesel, care costa cel puţin 100.000 de euro.

Şi-a făcut intrare separată şi parcare la primărie

În curtea interioară a sediului Primăriei Capitalei, muncitorii au spart şi au construit o nouă intrare. Poliţiştii Locali care stau la intrarea oficială a instituţiei spun că pe acolo are trecere doar Sorin Oprescu. Parcarea şi intrarea secretă sunt camuflate de un gard înalt şi sunt păzită de poliţişti comunitari. Pe poartă iese, des, maşina primarului. Citiți și:

  • TOP 10 minciuni ale lui Oprescu
  • Casele sociale-fantomă ale lui Sorin Oprescu
  • Bilanțul lui Oprescu în patru ani: Nimic pentru locuințe sociale, maidanezi și retrocedări
  • Oprescu nu a avut bani de case, dar a cumpărat ceasuri aurite
  • Sorin Oprescu fuge de bucureşteni printr-o ieşire secretă. Primarul Capitalei nu vrea să dea ochii cu alegătorii