Oprescu se laudă cu un adăpost făcut de alţii

Oprescu se laudă cu un adăpost făcut de alţii

Problema maidanezilor ar putea fi rezolvată. Un ONG a construit un oraş al patrupedelor, edilul-şef a participat doar la inaugurare.

Denumit "Dogtown", centrul de protecţie, îngrijire şi adopţie a câinilor fără stăpân a fost inaugurat, ieri, la 35 de kilometri de Bucureşti, în satul Uzunu, judeţul Giurgiu. În prezent, adăpostul, construit cu fonduri private de către un ONG, poate găzdui aproximativ 2.000 de câini, iar în faza a doua a proiectului, capacitatea de cazare va creşte la aproximativ 8.000. La inaugurare a participat şi edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, care s-a lăudat că va ajuta la strângerea şi aducerea maidanezilor în acest adăpost.

După unele statistici, în Bucureşti ar fi peste 100.000 de comunitari.

Reprezentanţii ONG-ului i-au replicat, prompt, că patrupedele nu vor sta tot timpul acolo. "Când autorităţile vor aduce primii câini, întreţinerea lor se va face, în primă fază, din fondurile noastre, însă se vor căuta sponsorizări. Nu vrem să transformăm centrul în adăpost permanent. Cei care vor fi aduşi aici vor fi daţi spre adopţie", au adăugat aceştia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Centrul are două cabinete medicale, în care se pot face examinări clinice, o zonă de carantină cu 200 de locuri, saloane, bloc operator, recepţie şi chiar morgă frigorifică. Investiţia se ridică la 1,5 milioane de euro. Rămâne ca primarii de sector, în frunte cu edilul -şef, să se apuce de strâns câinii comunitari, măcar în timpul campaniei electorale.

"Împreună cu primarii de sector vom organiza structurile de colectare şi transport al câinilor", SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei Citiţi şi:

  • Oprescu refuză sterilizarea gratuită a maidanezilor
  • BUCUREŞTIUL LUI OPRESCU. Patru hingheri la un oraş cu 60.000 de maidanezi
  • Oprescu nu dă bani pentru maidanezi