Asfel, administraţia din San Francisco doreşte ca fiecare consumator să ştie exact ce nivel de radiaţii emite telefonul celular pe care îl foloşeşte şi care dintre dispozitivele comercializate este mai sigur pentru starea sa de sănătate, notează tgdaily.com.

Măsura nu a fost pe placul Asociaţiei din Industria de Telecomunicaţii. Organizaţia a deschis un proces, pentru a se asigura că prevederile ordonanţei nu se vor aplica niciodată.

Gavin Newsom dă lecţii de ecologie

În Statele Unite, pentru a fi vândut, un telefon celular trebuie să deţină o autorizaţie, care să ateste că nivelul radiaţiilor emise nu este riscant.

Primarul din San Francisco, liberalul Gavin Newsom, a declarat că este dezamăgit de faptul că marii jucători din telecom preeferă să cheltuiască sume importante de bani prin tribunale, în loc să colaboreze cu autorităţile, în vederea elaborării unei legislaţii care să protejeze atât consumatorul, cât şi producătorul.

Administraţia din San Francisco este cunoscută pentru deciziile "verzi" luate de-a lungul timpului, cum ar fi interzicerea folosirii pungilor din plastic. În 2007, primarul a ainterzis achiziţia din bani publici a apei îmbuteliate în recipiente de unică folosinţă.