Evenimentul Zilei > Actualitate > Operatorii de telefonie mobilă aduc televiziunea pe iPhone 4
Operatorii de telefonie mobilă aduc televiziunea pe iPhone 4

Operatorii de telefonie mobilă aduc televiziunea pe iPhone 4

Cele mai noi aplicaţii pentru iPhone 4 sunt disponibile la unele companii de telefonie mobilă. De astăzi puteţi accesa canalele TV şi pe telefon dacă aveţi conexiune la internet.

Acum, că toţi operatorii mari de telefonie mobilă din România şi-au anunţat disponibilitatea pentru iPhone 4, unii dintre aceştia chiar au mers cu un pas mai departe. Dacă ceilalţi doi concurenţi, Vodafone şi Cosmote, au anunţat ieri că vor avea în oferte aparatul Apple de-abia din 17 decembrie, Orange le-a luat-o înainte.

Astfel că, Orange România, primul operator de telefonie mobilă care a adus în România ultimul gadget al lui Steve Jobs, a lansat portalul Orange într-o versiune optimizată pentru iPhone, la adresa m.orange.ro. Prin intermediul acestui portal, clienţii care deţin smartphone-ul pot urmări 12 posturi de televiziune, precum Antena 3, Cartoon Network, MTV Music, Realitatea TV. Totodată, aici se pot găsi şi 6 posturi naţionale de radio, dintre care Pro FM şi Radio Guerilla.

TV Live cu 12 canale pe propriul telefon

"Ca urmare a succesului înregistrat cu aplicaţia Orange film pentru iPhone, ne-am propus să le oferim utilizatorilor acestui tip de telefon şi alte aplicaţii. Ne concentrăm şi investim resurse importante pentru a îmbunătăţi în permanenţă experienţa clienţilor de utilizare a produselor şi serviciilor, de aceea am şi adaptat portalul Orange pentru utilizatorii de iPhone", a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Orange România.

TV live de la Orange, cea mai nouă aplicaţie dezvoltată de operator, este disponibilă în exclusivitate clienţilor săi. Aceasta oferă un acces optimizat la conţinutul video din Portalul Orange pe mobil pentru iPhone.

Folosind funcţia de "previzualizare”, aceştia pot vedea toate posturile TV în timpul streaming-ului, pot schimba foarte uşor canalele fără a întrerupe sesiunea în direct, iar în secţiunea "program TV live”, utilizatorii îşi pot alege cu uşurinţă emisiunea din programul TV al zilei.

Pentru cei care vor să se bucure de canalele respective până la finele anului, accesul este gratuit. TV live se descarcă fără costuri din App Store, iar traficul de date se tarifează în funcţie de planul tarifar ales, arată Orange.

eMag – importatorul oficial Apple în România

Înainte de a ajunge prin operatorii de telefonie mobilă, iPhone 4 a fost adus în România de eMag, în ambele variante: de 16 şi de 32 GB. La acea vreme, preţul unui iPhone 4 ajungea la aproape 5.000 de lei, în timp ce acum costul a scăzut cu peste 25%.

Ieri, cel mai mare comerciant on-line din piaţa locală a devenit primul partener al Apple, cu posibilitatea de a importa toate produsele companiei americane.