Evenimentul Zilei > Justitie > Operaţiunea „tulburelul”. Poliţiştii verifică vinul de pe piaţa din patru judeţe
Operaţiunea „tulburelul”. Poliţiştii verifică vinul de pe piaţa din patru judeţe

Operaţiunea „tulburelul”. Poliţiştii verifică vinul de pe piaţa din patru judeţe

Zeci de poliţişti sunt în acţiune pentru prevenirea şi descoperirea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării vinurilor şi produselor viti-vinicole, în judeţele Buzău, Bacău, Neamţ și Vrancea.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română au plecat, în această dimineaţă, în patru judeţe, în căutarea vinurilor contrafăcute. Aceştia vizează în special verificarea legalității activităților desfășurate de șapte agenți economici care produc și comercializează vinuri şi produse viti-vinicole.

Aceştia sunt însoţiţi de 35 de colegi din judeţele Buzău, Bacău, Neamţ și Vrancea, specializați in investigarea fraudelor, însă, la acțiune participă şi 30 de inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit Poliţiei Române, pe parcursul acţiunii urmează să fie verificate 16 puncte de lucru ce aparțin a șapte agenţi economici. Echipele de control vor ridica probe şi contraprobe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societaţile verificate în vederea analizării în laborator pentru stabilirea autenticităţii acestora.

De asemenea, se fac verificări cu privire la realitatea şi corectitudinea înregistrărilor financiar contabile referitoare la aprovizionarea cu materii prime şi materiale, în special struguri şi recipiente pentru ambalarea produselor finite. Totodată, sunt verificate stocurile de produse existente, precum şi beneficiarii mărfurilor comercializate.

În aceeaşi perioada, polițiștii Direcţiei de Investigare a Fraudelor și ai structurilor teritoriale vor continua verificările şi în alte judeţe, unde agenţii economici verificaţi ar fi comercializat vinuri şi produse viti – vinicole, în cauză existând suspiciunea rezonabilă că produsele comercializate ar fi fost falsificate.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News