Evenimentul Zilei > Social > Operă şi operetă în Parcul Rozelor
Operă şi operetă în Parcul Rozelor

Operă şi operetă în Parcul Rozelor

Cea de-a şasea ediţie prezintă în premieră şi un spectacol de balet, susţinut de o companie din Austria.

Patru zile de operă, operetă şi balet în aer liber. De toate acestea vor avea parte timişorenii la acest sfârşit de săptămână. Astfel, de astăzi şi până duminică, Parcul Rozelor din Timişoara va găzdui cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Operă şi Operetă în aer liber, intrarea fiind gratuită la toate evenimentele.

Spectacolele "Carmen", de Georges Bizet, "Văduva veselă", de Franz Lehar, "Motanul încălţat", de Cornel Trăilescu, "Sânge vienez" – un spectacol de balet pe muzică de Johann Strauss şi Franz Lehar, în coregrafia lui Michael Fichtenbaum, şi "My Fair Lady", un musical în trei acte după "Pygmalion", de George Bernard Shaw, pe muzica lui Frederick Loewe, se vor juca, în fiecare seară, de la ora 20.30, pe scena Teatrului de Vară.

Excepţie de la regula orei 20.30 face spectacolul pentru copii "Motanul încălţat", care va avea loc duminică, de la 12.00.

"Sânge vienez"

Seria spectacolelor începe în această seară, de la ora 20.30, cu spectacolul "Carmen", de Georges Bizet, iar mâine-seară timişorenii sunt aşteptaţi la spectacolul "Văduva veselă", de Franz Lehar. Sâmbătă seară, organizatorii le-au pregătit spectatorilor o surpriză. Pentru prima dată în istoria festivalului, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor va avea loc un spectacol de balet.

Intitulat sugestiv "Sânge vienez", spectacolul aduce la Timişoara Ansamblul de Balet din St. Pölten, Austria, avându-i ca solişti pe Kristin Chantal, Daria Suzi, Leonam Conceicao şi Rony Ronilson. Ei vor dansa pe muzica unor valsuri celebre compuse de Johann Strauss şi Franz Lehar.

Festivalul se va încheia duminică, când au fost programate două spectacole: de la ora 12.00 se joacă opera pentru copii "Motanul încălţat", de Cornel Trăilescu, iar seara, de la ora 20.30, "My Fair Lady".

Sute de spectatori

Festivalul este organizat de Opera Naţională Română din Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în colaborare cu administraţia locală. Totul, la iniţiativa maestrului Corneliu Murgu, directorul Operei timişorene, care a dorit să le ofere melomanilor posibilitatea de a participa la evenimente de profil şi pe perioada estivală, când stagiunile sunt închise.

Potrivit organizatorilor, la fiecare ediţie Festivalul de Operă şi Operetă în aer liber a adunat în Parcul Rozelor sute de spectatori.

DISTRACŢIE DE WEEKEND

Muzică de teatru şi o noapte la cort

Tot în această seară, timişorenii sunt invitaţi, de la ora 21.00, la un concert de muzică de teatru. Astfel, celebrul compozitor Cari Tibor, împreună cu Ballazs Atilla, directorul Teatrului Maghiar de Stat "Csiky Gergely", şi artiştii Sânziana Tarţa, Radu Guţă, Ioan Codrea şi Ovidiu Mihăiţă vor cânta live în localul "Scârţ-loc lejer", considerat unul dintre cele mai nonconformiste din oraş. Iar cei care au chef de o distracţie ieşită din tipare sunt aşteptaţi vineri, în grădina aceluiaşi local, pentru a petrece o noapte inedită.

"De aveţi un cort, sau de împru mutaţi, vă descurcaţi. Noi vă aşteptăm cu cortul. Cort, sac de dormit, izolir, perinuţă, oliţă, lanternă, butelie pentru ceai, de vreţi, ce vă pofteşte inimioara. Barul va funcţiona, vă servim all night long. Petrecem o noapte împreună si ne trezim la cafeluţa de dimineaţă, sau de vreţi mergem şi să alergăm, sau mergem la fântâna din Bălcescu şi ne spălăm pe ochişori şi pe dinţi, ca să fie ca la munte", aşa sună invitaţia organizatorilor.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: