Omul de afaceri Vergiliu Bosânceanu s-a predat poliţiei

Omul de afaceri Vergiliu Bosânceanu s-a predat poliţiei

Omul de afaceri constănţean George Vergiliu Bosânceanu s-a prezentat ieri după-amiază la poliţie şi a cerut să fie depus în arest pentru că "aşa a vrut domnul procuror Niţă".

Îmbrăcat elegant, cu ochelari de soare pe nas şi cu o geantă de voiaj , Bosînceanu s-a dus la recepţia IPJ Constanţa şi s-a adresat poliţistului de serviciu, "ca să nu veniţi după mine, am venit singur”. Puţin surprins, poliţistul i-a cerut bulertinul de identitate şi a chemat  un coleg de la Investigaţii Criminale. "Hoţii descoperiţi că au furat ATV-uri sau bărci, toţi au dat aceeaşi declaraţie standard, că eu i-am instigat şi i-am pus să fure, deci eu i-am hipnotizat, împotriva lor nici nu a început urmărirea penală, nu sunt arestaţi, nu prezintă pericol public iar eu că i-aş fi instigat, mi-au cerut arestarea preventivă", a declarat omul de afaceri.   Arestat în acelaşi dosar început cu demolarea hotelului Histria

Tribunalul Constanţa a admis ieri cererea procurorului Teodor Niţă de a înlocui interdicţia de a părăsi ţara a lui George Vergiliu Bosânceanu cu arestarea preventivă pe 30 de zile.  Măsura putea fi atacată în recurs iar avocatul lui a şi făcut-o. Bosânceanu putea aştepta decizia Curţii de Apel Constanţa dar nu a mai vrut. "Mi-am făcut geanta de dimineaţă, întotdeauna am stat în stresul ăsta că mă arestează de când mi-au demolat hotelul din Mamaia, decât să vină mascaţii acasă peste mine , mai bine am venit eu direct la poliţie”.

Bosânceanu a fost arestat în data de 24 ianuarie pentru lipsa autorizaţiei de construcţie la cele trei hoteluri pe care le deţine în Mamaia şi Constanţa, evaziune fiscală, furt de energie electrică, asociere in vederea savârşirii de infracţiuni. Peste 10 zile a fost eliberat de Curtea de Apel ,cu interdicţia de a părăsi ţara. Anchetatorii au extins însă cercetările în acest caz şi pe 11 februarie au descins în 10 locaţii ale familiei Bosânceanu şi  ale apropiaţilor săi prilej cu care s-au descoperit zeci de ambracaţiuni , ATV-uri, plasma, televizioare, laptopuri, componente de iahturi, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.  

Ne puteți urmări și pe Google News

El este acuzat de instigare la furt calificat în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Acum aşteaptă decizia Curţii de Apel din arestul poliţiei constănţene. Omul de afaceri consideră că este vorba de un război personal pornit împotriva lui de procurorul Teodor Niţă, care pe vremuri i-a fost avocat. Procurorul Niţă spune însă că în activitatea lui de avocat a apărat o mulţime de indivizi  şi atunci ca şi acum , şi-a făcut datoria de om al legii lucrând doar pe baza probelor.