Bancherul David Rockefeller a ocupat funcţia de preşedinte şi director executiv al Chase Manhattan Corporation. Averea sa a fost estimată la 3,3 miliarde de dolari la data morţii sale.

În 1942 s-a înrolat în armata SUA, unde a activat în cadrul armei informaţii militare, desfăşurând diferite misiuni în Africa de Nord şi Franţa. A fost decorat cu Legiunea de Onoare a Franţei.

Comisia Trilaterală

În 1973 a pus bazele grupului Comisia Trilaterală cu scopul declarat de a intensifica relaţiile Americii de Nord cu Japonia şi Europa Occidentală. Cât timp a fost şeful Chase Manhattan Group (1969-1981) a dezvoltat o reţea de relaţii cu toate guvernele şi corporaţiile multinaţionale astfel încât observatorii domeniului estimau că această bancă avea propria politică externă.

În mai 2015 a avut o scurtă apariţie în public în statul american Maine cu prilejul apropierii aniversării sale de 100 de ani, când a făcut o donaţie de 405 hectare pentru protejarea insulei Mount Desert, cea mai mare insulă a statului american amintit.

Şi-a publicat autobiografia, „Memorii”, în 2002. Soţia sa Peggy a murit în 1996. Au avut împreună şase copii, care le-au dăruit 10 nepoţi.

S-a născut în Manhattan, în 12 iunie 1915, fiind cel mai mic dintre cei şase copii ai familiei.

A murit în locuinţa sa din Pocantico Hills din New York, în 20 martie 2017, la vârsta de 101 ani.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric