Om de afaceri, rănit într-o explozie la Atena

Om de afaceri, rănit într-o explozie la Atena

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, a fost grav rănit, după ce autoturismlul său a explodat, în această dimineaţă, la Voula, o zonă din sudul capitalei Greciei, relatează AFP.

Deflagraţia s-a produs în momentul în care omul de afeceri a urcat la bordul maşinii, a precizat sursa citată.

Anchetatorii au încercuit zona, iar rănitul a fost transferat la un spital din apropiere.

Acesta este cel mai recent incident de acest gen produs în capitala Greciei, după ce, la sfârşitul lunii trecute, un grup de 20 de tineri au lansat cocteiluri Molotov asupra sediului unui ziar de dreapta din centrul oraşului, atacând, totodată, un grup de poliţişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Protestele au început de anul trecut

Atena şi Salonic au fost, luna trecută, scena mai multor atacuri. Nouă maşini ale unei reprezentanţe de automobile străine din sudul Atenei au fost avariate de o bombă artizanală. De asemenea, tot atunci, a mai fost incendiat şi un automobil al Ministerului Lucrărilor Publice.

La Salonic, un grup de persoane necunoscute a stropit cu benzină vehiculul unei firme de pază şi o maşina aparţinând autorităţilor.

În plus, la sfârşitul anului trecut, un tânăr de 15 ani a fost împuşcat de un poliţist grec. Moartea adolescentului a agravat violenţele îndreptate împotriva instituţiilor din Atena şi din alte mari oraşe ale ţării.

CITIŢI ŞI:

Luptele de stradă continuă în Grecia. "Tineretul se radicalizează"