Evenimentul Zilei > Actualitate > Olt.Siguranța publică în școli va crește
Olt.Siguranța publică în școli va crește

Olt.Siguranța publică în școli va crește

Un acord de parteneriat în vederea îmbunătăţirii climatului de siguranţă publică în şcoli şi în preajma unităţilor de învăţământ a fost încheiat vineri între Instituţia Prefectului Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ), potrivit consilierului prefectului, Monica Ţone.

În urma acestui parteneriat vor fi derulate acţiuni comune de către instituţiile semnatare ale documentului, iar finalitatea aşteptată în urma respectivelor demersuri este reducerea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente şcolilor şi cunoaşterea în timp real a situaţiilor de potenţial risc pentru siguranţa mediului şcolar, conform Agerpres.

În cadrul parteneriatului vor fi organizate activităţi educative de prevenire a violenţei în interiorul şi în apropierea instituţiilor de învăţământ, vor fi structurate strategii de intervenţie comune ale instituţiilor semnatare ale parteneriatului şi vor fi stabilite proceduri de acţiune pentru cooperarea între poliţie, jandarmerie, şcoală, autorităţi publice şi părinţi, în funcţie de cauze şi specificul actelor de violenţă.

Parteneriatul a fost încheiat pe o durată de doi ani, perioadă în care se va derula şi o campanie de prevenire a violenţei în şcoli.

Instituţia Prefectului Olt şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt au mai derulat acţiuni comune, ultima având loc joi, când în municipiile Slatina şi Caracal şi în oraşul Balş au fost organizate marşuri antidrog la care au participat în total aproximativ 2.000 de elevi şi cadre didactice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.