Oltenii amatori de victorie

Oltenii amatori de victorie

Selecţionata de fotbalişti amatori a Olteniei a început cu dreptul turneul final al Cupei Regiunilor UEFA, competiţie care se desfăşoară în aceste zile în Croaţia, învingând, cu scorul de 2-0, reprezentativa Rusiei, Privolzhie.

Golurile selecţionatei Olteniei au fost reuşite de Sârbu ('19) şi Marinescu ('74), însă antrenorul echipei române, Sorin Pătraşcu, a spus, într-un interviu acordat pentru uefa.com, că evoluţia bună din meciul cu Pribolzhie trebuie să se repete şi în următoarele două partide din grupă, cu Football Centre Zagreb (Croaţia) şi Bratislava (Slovacia).

"Privim fiecare meci ca pe o finală", a spus Pătraşcu, adăugând că "la fel ca în primul meci, trebuie să fim inteligenţi şi să jucăm un fotbal de calitate".  Astăzi, selecţionata Olteniei va evolua în compania echipei slovace Bratislava, care a pierdut primul joc, scor 0-2, în faţa reprezentantei Croaţiei.

Ce este Cupa Regiunilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Cupa Regiunilor UEFA este un turneu european dedicat echipelor compuse din jucători amatori, organizat odată la doi ani. Tara gazdă este aleasă din una din cele opt echipe calificate la turneul final. Ediţia din acest an se dispută în Croaţia, ţară reprezentată de selcţionata de amatori a oraşului Zagreb.

Selecţionata de fotbalişti amatori a Olteniei a obţinut calificarea la turneul final, după ce a câştigat grupa a 6-a de calificare, învingând, în luna septembrie a anului trecut, la Mogoşoaia, echipele AT Ialoveni (Republica Moldova) şi Bastion Illichivski Odesa (Ucraina) şi remizând în compania bulgarilor de la South-East Region.