Oltchim a mai cumpărat o instalaţie de la Arpechim

Oltchim a mai cumpărat o instalaţie de la Arpechim

Combinatul chimic Oltchim a finalizat negocierile cu reprezentanţii OMV Petrom pentru achiziţia activelor aferente instalaţiei de oxigen-azot de pe platforma petrochimică Arpechim Piteşti, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 1,6 milioane lei.

Negocierile au fost terminate acum două zile, pe data de 09 mai, potrivit unui comunicat al Oltchim. În urma semnării contractului de vânzare-cumpărare, Oltchim a achiziţionat Instalaţia de producţie oxigen-azot şi terenul aferent acesteia, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 1,6 milioane lei.

Tranzacţia încheiată vizează transferul instalaţiei de oxigen-azot cu 3 linii de fabricaţie, pe o suprafaţă construită de aproximativ 5.000 metri pătraţi şi a terenului intravilan în suprafaţă totală de 21.000 metri pătraţi.

Instalaţia asigură necesarul de azot, oxigen şi aer comprimat pentru petrochimie, iar achiziţionarea ei va asigura independenţa furnizării de utilităţi în cadrul Diviziei Petrochimice Bradu. "Achiziţia instalaţiei de oxigen-azot face parte din procesul de integrare a Oltchim cu petrochimia de pe platforma de la Piteşti. Instalaţia va asigura independenţa furnizării de utilităţi în cadrul Diviziei Petrochimice Oltchim în condiţii de preţ mai avantajoase care vor duce la optimizarea costurilor de producţie", a declarat Constantin Roibu, directorul general al Oltchim. Arpechim va fi închisă 

Ne puteți urmări și pe Google News

Oltchim a mai cumpărat de la rafinăria Arpechim, la finele lui 2009, divizia de petrochimie, contra sumei de 13 milioane de euro. În negocierile statului cu FMI, finanțatorii externi au cerut privatizarea Oltchim, prin vânzarea tuturor acțiunilor deținute de stat către un investitor strategic, până la finele anului. Dacă privatizarea nu va avea loc până atunci, compania va intra în lichidare. Pe de altă parte, acționarii Petrom au decis în acest an închiderea definitivă a rafinăriei Arpechim, după ce, spun ei, nu au găsit un cumpărător pentru ea. După acest anunț, reprezentanţii guvernului au declarat că vor începe negocierile cu OMV pentru achiziţia rafinăriei, pentru a o integra cu Oltchim.