Evenimentul ZileiActualitateOficialii FRF au lămurit problema schimbării numelui echipei Steaua. Ce au anunțat conducătorii de la „Casa Fotbalului”

Oficialii FRF au lămurit problema schimbării numelui echipei Steaua. Ce au anunțat conducătorii de la „Casa Fotbalului”

Oficialii FRF au lămurit problema schimbării numelui echipei Steaua. Ce au anunțat conducătorii de la „Casa Fotbalului”
Oficialii Federației Române de Fotbal au anunțat că nu pot impune schimbarea numelui Stelei și nu pot decât să valideze o eventuală cerere a „roș-albaștrilor”.

Oficialii de la „Casa Fotbalului” au lămurit problema legată de schimbarea numelui Stelei. Adrian Stângaciu, directorul Departamentului Juridic, a explicat că FRF nu-i poate impune lui Gigi Becali schimbarea numelui echipei, dar va fi de acord cu această acțiune, dacă inițiativa îi va aparține finanțatorului „roș-albaștrilor”. De menționat că, schimbarea numelui, în timpul competiției, ar duce la retrogradarea Stelei, așa că este imposibil de crezut că Becali va acționa în acest sens.

„Din punctul meu de vedere, FRF nu a fost parte în litigiul dintre CSA Steaua și clubul lui Becali. Certificatul de grefă poate arăta acest lucru. Nefiind parte în acest litigiu, Federația nu poate fi obligată să efectueze vreun demers. Instanța nu putea pune în sarcina noastră nicio obligație. FRF recunoaște hotărârile judecătorești, dar nu poate acționa ca un executor judecătoresc și nu poate obliga pe Steaua să-și schimbe denumirea. Doresc să remarc tonul comunicatului CSA, un ton mult mai calm, din care rezultă că știu și dânșii care este situația legală și știu ce pot face și ce nu pot face din punct de vedere legal. FRF nu poate decât să ia act de această hotărâre. Dacă Steaua va executa hotârârea și ne va cere schimbarea numelui, atunci FRF va fi obligată să admită cererea de schimbare a denumirii clubului. FRF acceptă o societate care are o anumită denumire. Dacă mâine va fi înregistrată o altă denumire, atunci FRF va lua act de noua denumire de la Registrul Comerțului", a spus Stângaciu la Dolce Sport.


Accesează: