„Aş dori să afirm cu toată responsabilitatea că acuzaţiile împotriva Rusiei cu privire la vânzarea de tehnologii antirachetă şi de apărare aeriană către nord-coreeni sunt inventate şi absolut nefondate”, a afirmat diplomatul rus.

Calificând aceste acuzaţii, 'o altă înşelăciune' împotriva Rusiei, ambasadorul rus a declarat că SUA încearcă astfel 'să-şi justifice politicile destabilizatoare în domeniul securităţii internaţionale'.

Preşedintele american Donald Trump a prezentat joi la Pentagon un raport dedicat noii strategii de apărare antirachetă a SUA, în care se menţionează intenţia Washingtonului de a-şi extinde capabilităţile de apărare antirachetă.

Potrivit acestui raport, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) ar fi obţinut tehnologie rusească de apărare antirachetă şi ar fi început să-şi dezvolte propriile capabilităţi de apărare antirachetă care seamănă cu cele ale Rusiei, notează Xinhua.

'Într-o perioadă de ameninţări cu evoluţie constantă şi rapidă, trebuie să ne asigurăm că capacităţile noastre de apărare sunt unice şi de neegalat în lume', a declarat preşedintele american, anunţând la Pentagon această nouă strategie menită să apere Statele Unite şi pe aliaţii lor de eventuale atacuri balistice, potrivit AFP.

'Statele Unite îşi vor adapta acum postura pentru a se apăra împotriva oricărui tir cu rachete, inclusiv cu rachete de croazieră sau hipersonice', a adăugat el. 'Vom distruge orice rachetă lansată de o ţară ostilă, inclusiv când o ţară ar lansa-o din eroare, indiferent de originea geografică a atacului', a specificat Donald Trump.

Noua strategie americană, care înlocuieşte un document datând din 2010 şi focalizat pe rachetele intercontinentale, prevede dezvoltarea de arme pentru a contracara ameninţarea cu rachete de croazieră, conform AFP, transmite Agerpres.