Evenimentul Zilei > Actualitate > O’Connor, aşteptată în iunie la Bucureşti
O’Connor, aşteptată în iunie la Bucureşti

O’Connor, aşteptată în iunie la Bucureşti

Cântăreaţa de origine irlandeză Sinead O’Connor, cunoscută pentru hitul internaţional „Nothing Compares 2 U”, lansat la începutul anilor ‘90, va concerta în România în jurul datei de 11 iunie, spun surse de pe piaţa de publicitate.

Artista în vârstă de 45 de ani, al cărei stil de viaţă nonconformist a iscat numeroase controverse, (nu numai pentru că are patru copii cu patru bărbaţi diferiţi, dar şi pentru că şi-a schimbat de mai multe ori religia), s-a consacrat datorită succesului pe care l-a avut piesa „Nothing Compares 2 U”, de pe albumul „I Do Not Want What I Haven’t Got”, lansat în 1990.

Hitul „Nothing Compares 2 U”, un cover preluat de Sinead după piesa cu acelaşi nume compusă de cântăreţul american Prince pentru formaţia The Family (în 1985), a fost numărul 1 timp de mai multe săptămâni în topurile muzicale din Irlanda, Marea Britanie, Germania sau SUA. Albumul „I Do Not Want What I Haven’t Got”, vândut în peste şapte milioane de exemplare, a fost nominalizat de patru ori la Premiile Grammy în 1991, câştigând trofeul pentru „cel mai bun album de muzică alternativă”.