„Am încă dureri la genunchi, dar pe timpul verii voi lucra pentru a depăși această problemă. Voi pleca la Miami, unde mă voi întâlni cu familia. Va veni și terapeutul de la Fiorentina și cu el mă voi pregăti pentru a fi într-o formă fizică perfectă pentru noul sezon. Vreau să fac cel mai bun sezon al carierei. Îmi doresc să joc 38 de meciuri în campionat și să marchez 26 de goluri, adică dublu față de sezonul trecut. Vreau să-l ajut pe Gilardino să fie golgheter”, a declarat Mutu, într-un interviu acordat cotidianului „Corriere dello Sport”.
 
Atacantul român a repetat că vrea să rămână la Fiorentina, în ciuda zvonurilor potrivit cărora va părăsi echipa „violeților”. „Eu am spus deja care este obiectivul meu în plan profesional: vreau să-mi închei cariera la Fiorentina. Veștile de pe piața transferurilor spun în fiecare an că trebuie să plec nu știu unde. N-am avut nicio vară liniștită. Dar Mutu trebuie să decidă, iar eu spun că vreau să-mi închei cariera la Fiorentina”, a spus fotbalistul.

Mutu a precizat că obiectivul Fiorentinei pentru sezonul viitor este să încheie campionatul pe locul trei, pentru a se califica direct în grupele Ligii Campionilor.