Obiective turistice în zona Râşnov

Obiective turistice în zona Râşnov

În afară de cetatea Râşnov, în zonă mai puteţi vizita case săseşti, cu frumoasele lor porţi colorate, biserici sau un castru roman. Dacă sunteţi mai aventuroşi, faceţi o plimbare prin Cheile Râşnoavei.

Castrul roman de la Cumidava. Aşezarea dacică este aşezată pe teritoriul agricol al oraşului Râşnov, la aproximativ 500 de metri de râul Bârsa. Castrul roman descoperit aici a fost construit la începutul stăpânirii romane, pentru a supraveghea căile de pătrundere peste munţi în Ţara Bârsei. Cumidava este amintită între „oraşele strălucite ale Daciei” de către geograful Claudius Ptolemeu din Alexandria.

Festivalul Ecvestru şi Zilele Râşnovului are loc la începutul verii şi este organizat de Primăria Râşnovului, în colaborare cu Consiliul Judeţean Braşov. Au loc defilări ale căluşarilor, demonstraţii cu trăsuri şi cai, dresaj, totul asezonat cu dansuri şi cântece populare.

Biserica Evanghelică se află în centrul Râşnovului. A fost construită în secolul al XIII-lea, iar picturile murale datează din secolul al XVI-lea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biserica Ortodoxă cu cimitirul eroilor. A fost construită în 1384 şi găzduieşte un mic muzeu.

Cheile Râşnoavei. Aici puteţi să faceţi bungee-jumping, coborâri în rapel, să conduceţi un ATV sau să vă căţăraţi.

Case săseşti vechi. Pe multe dintre străzile Râşnovului veţi întâlni case ce au o vechime de 100-200 de ani.

CITIŢI ŞI:

Cetatea care apără trandafirii

Cazare la Râşnov Cum ajungi la Râşnov