Evenimentul Zilei > International > Obama vorbeşte cu americanii pe Internet
Obama vorbeşte cu americanii pe Internet

Obama vorbeşte cu americanii pe Internet

În timpul Marii Recesiuni din Statele Unite, preşedintele american de atunci, Franklin Roosevelt, a reuşit să îi liniştească pe americani cu ajutorul conversaţiilor libere pe care le purta la radio.

Acum, în secolul 21, preşedintele Barack Obama a găsit propria modalitate de a linişti cetăţenii îngrijoraţi, anunţând că se va întâlni cu aceştia în mediul virtual, unde le va răspunde întrebărilor legate de economie.

"Vom încerca ceva puţin diferit. Vom profita de Internet pentru a vă aduce pe toţi în Casa Albă pentru a discuta despre economie", a spus Obama în filmul introductiv de pe pagina de internet.

Până ieri seară, peste 30.000 de persoane au trimis mai mult de 32.000 de întrebări pe pagina oficială de internet a administraţiei americane, WhiteHouse.gov. Americanii pot trimite întrebări până în această dimineaţă, urmând ca, în cursul zilei preşedintele american să răspundă, prin intermediul unei transmisii video pe internet, celor mai populare dintre ele.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, Obama a folosit intens reţelele sociale de pe internet, ca Twitter sau Facebook, pentru promovarea evenimentelor, strângerea de voluntari şi de fonduri.