Obama condamnă violenţele din Iran

Obama condamnă violenţele din Iran

Preşedintele american Barack Obama a condamnat astăzi, la Washington, violenţele asupra manifestanţilor de la Teheran, respingând, în acelaşi timp, acuzaţiile de amestec în treburile interne ale Iranului.

"Condamn cu fermitate acţiunile violente şi mă alătur americanilor în doliu pentru a deplânge toate vieţile inocente pierdute", a declarat Obama, citat de AFP.

În acelaşi timp, liderul de la Casa Albă şi-a exprimat regretul că liderii politici iranieni acuză Statele Unite şi ţările occidentale că s-ar afla la originea manifestaţiilor ce au survenit alegerilor prezidenţiale.

"Am precizat clar că Statele Unite au respectă suveranitatea Republicii islamice a Iranului şi că nu au existat ingerinţe în afacerile iraniene", a precizat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi, autorităţile de la Teheran au exculs posibilitatea anulării alegerilor prezidenţiale contestate şi au anunţat că învestirea noului preşedinte şi a Guvernului va avea loc în perioada 26 iulie - 19 august.

În conferinţa de presă de astăzi, de la Casa Albă, preşedintele a avut o abordare mai prudentă a problemei din Iran şi s-a împărţit între simpatia faţă de  manifestanţi şi intenţia de a nu se implica în conflictul intern din această ţară. CITIŢI ŞI:

Revolta din Iran nu e ca Revoluţia din România

Doi diplomaţi iranieni, expulzaţi din Marea Britanie

Cum au fost fraudate alegerile în Iran