Obama a strâns 32 de milioane de dolari

Obama a strâns 32 de milioane de dolari

Echipa de campanie electorală a senatorului democrat Barack Obama a anunţat că s-a strâns suma de 32 de milioane de dolari doar în luna ianuarie, o sumă egală cu o treime din totalul fondurilor colectate în 2007, informează AFP.

"Am strâns 32 de milioane de dolari din partea a 650.000 de donatori", a declarat directorul de campanie a lui Barack Obama, David Plouffe, în cadrul unei conferinţe telefonice cu jurnaliştii.

"Cea mai bună zi a noastră, când s-au strâns cele mai multe fonduri, a fost după alegerile primare din New Hampshire (nord-estul SUA) de la 8 ianuarie, când fosta Primă Doamnă Hillary Clinton l-a învins pe tânărul senator", a afirmat el. "Am găsit acest lucru încurajator", a precizat el.

Purtătorul de cuvânt al senatoarei de New York Hillary Clinton a admis la rândul său că "strângerea de fonduri este unul dintre indicii cei mai importanţi în apropierea votului".

Ne puteți urmări și pe Google News

David Plouffe a afirmat că fondurile strânse îi vor permite lui Barack Obama să-şi facă campanie electorală prin intermediul spoturilor televizate în cele 22 de state care îşi vor da votul în "Marţea cea Mare" (Super Tuesday) de săptămâna viitoare, precum şi în celelalte 12 state mai mici care se vor pronunţa până pe 12 februarie.

Cifra anunţată ieri a spulberat toate recordurile. În iulie, la sfârşitul unuia dintre trimestrele cele mai prolifice pentru echipa lui Obama în ceea ce priveşte colectarea de fonduri electorale, aceasta a anunţat că a fost strânsă suma de 32,5 milioane de dolari, o performanţă care a depăşit-o la acea vreme pe cea a echipei lui Hillary Clinton.