Evenimentul Zilei > International > Obama a învins-o pe Hillary
Obama a învins-o pe Hillary

Obama a învins-o pe Hillary

Senatorul de Illinois a obţinut victoria in Carolina de Sud, egalând scorul la doi.

Alegătorii democraţi din Carolina de Sud au votat, aseară, pentru a-şi alege candidatul preferat pentru a reprezenta Partidul Democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

A fost ultimul test electoral pentru democraţi înaintea scrutinului din 5 februarie, când 20 de state, printre care New York şi California, vor vota pentru a-şi desemna candidaţii la Casa Albă.

Senatoarea de New York Hillary Clinton, care a câştigat alegerile primare din New Hampshire şi Nevada, a obţinut 27% dintre voturi, clasându-se pe locul secund, după senatorul de Illinois Barack Obama, câştigător cu 55% dintre voturile exprimate, ei fiind urmaţi de fostul senator de Carolina de Nord John Edwards, clasat al doilea în Iowa şi al treilea în celelalte state.

Sprijin de la alegătorii de culoare

Lupta dintre Hillary Clinton şi Barack Obama este deschisă, după ce fiecare a câştigat până acum două runde de vot: Hillary în New Hampshire şi Nevada, iar Obama în Iowa şi în Carolina de Sud. Carolina de Sud este primul stat din "sudul profund" care se pronunţă în complexul proces electoral american. Este, de asemenea, primul stat cu o comunitate de culoare numeroasă care merge la vot. Circa 30% din populaţia Carolinei de Sud este de culoare, iar această comunitate reprezintă peste jumătate din electoratul democrat.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: