O zi cu Sting pe evz.ro | VIDEO

O zi cu Sting pe evz.ro | VIDEO

La fiecare două ore, evz.ro vă propune o melodie din discografia lui Sting, povestea acesteia şi date interesante despre artistul care va concerta diseară în România, la Sala Palatului, începând cu ora 20.30.

Melodia "All For Love" a avut poate cel mai bine primit din cariera lui Sting. Alături de alte două nume colosale ale muzicii, Bryan Adams şi Rod Steward, Sting înregistra în 1994 cântecul care avea să fie numărul unu în topurile americane vreme de cinci săptămâni.

Melodia a primit două premii Grammy din cinci nominalizări şi a fost coloana sonoră a filmului Cei Trei Muşchetari. Colegiul Muzical Berklee i-a oferit cântăreţului englez, în luna mai 1994, al doilea său titlu onorific de doctor în arta muzicală.

În noiembrie Sting avea să lanseze "Fields of Gold: The Best of Sting", distins şi cu Double Platinum, pentru vânzare a mai mult de 2.5 milioane de exemplare în Statele Unite.

Ne puteți urmări și pe Google News

All For Love, videoclip

"All This Time" este un faimos hit al anilor '90. A fost inclusă de Sting în albumul "The Soul Cages", lansat în 1991. Melodia a ajuns până pe locul cinci în Billboard Hot 100.

Melodia este dedicată tatălui interpretului, mort când Sting era încă un copil. Personajul din piesă, Billy, vrea să dea trupul neînsufleţit al tatălui în grija mării, refuzând să urmeze ritualul catolic.

Deşi este cunoscut mai degrabă ca solist decât ca actor, Sting a jucat în numeroase pelicule. Iată câteva dintre acestea: Aventurile baronului Munchausen, The Grotesque, Bee Movie, Ally McBeal, The Bride. În ultimul, a jucat rolul baronului Frankenstein. All This Time, live în Olanda, ţară inclusă în turneul Soul Cages, susţinut în 1991.

Sfârşitul anilor '80. "We'll Be Together" face parte din albumul "Nothing Like the Sun", lansat în 1987. El a ajuns pe locul şapte în topul american.

Iniţial, cântecul era destinat unei reclame la bere. Înregistrarea originală "conţine" şi inconfundabila chitară a lui Eric Clapton. Această variantă avea să fie oferită publicului abia în 1994, pe albumul "Sting Greatest Hits".

Înainte de cariera solo, Sting a făcut parte din trei formaţii: Phoenix Jazzmen, Newcastle Big Band, The Police şi Last Exit.

We'll Be Together, interpretat la Tokyo Dome, Japonia, în octombrie 1988

Anii '80. Prima melodie de astăzi este cântecul de debut în cariera solo a lui Sting. "If You Love Somebody SeT Them Free" este o melodie cu puternice influenţe jazz, lansată cu albumul "The Dream of the Blue Turtles", la 1 iunie 1985.

Cântecul a avut parte de un succes major, ajungând pe locul trei în topul american Billboard Hot 100. Videoclipul a fost filmat în capitala Franţei, Paris.

Poate vă întrebaţi de unde vine porecla lui Sting. Gordon Matthew Thomas Sumner şi-a primit porecla pe când făcea parte din formaţia Phoenix Jazzmen. La un concert, a purtat un tribou cu dungi negre şi galben, iar liderul formaţiei, Gordon Solomon, l-a comparat cu o albină. Astfel, a primit numele de scenă de Sting, care înseamnă "înţepătură".

Video de la un concert Sting în Italia, susţinut la 11 septembrie 2001, ziua atentatelor din Statele Unite

Ultima melodie pe care o propunem astăzi este "Desert Rose", inclus pe albumul "Brand New Day", lansat la 28 septembrie 1999. Albumul s-a vândut în peste trei milioane de exemplare şi a ajuns până pe locul nouă în Billboard.

În "Desert Rose", Sting cântă alături de interpretul algerian Cheb Mami. Părţi din videoclip au fost incluse într-o reclamă pentru producătorul de automobile Jaguar.  Versurile sunt inspirate din romanul "Dune", de Frank Herbert, celebru autor de volume Science Fiction. 

Vă mulţumim pentru timpul petrecut alături de evz.ro şi artistul de astăzi. Sting concertează azi, începând cu ora 20:30, la Sala Palatului.

Citiţi şi:

Sting, muzică elisabetană pe covoare turceşti

”Sting este fascinat de lăută”