"Finalul sesiunii eurogrupului. Vom continua mâine", a scris ministrul finlandez pe Twitter, după nouă ore de discuții axate pe garanțiile cerute Atenei de zona euro pentru un nou plan de susținere financiară a țării, aflată în pragul falimentului.

Germania ia în calcul o ieșire temporară a Greciei din zona euro pe o durată de cinci ani dacă Atena nu-și va ameliora propunerile de reforme, chiar dacă subiectul nu a fost abordat sâmbătă la reuniunea Eurogrupului de la Bruxelles, relatează AFP, care citează o sursă europeană, și cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), preluat de DPA.

"Există două alternative: fie o ameliorare a propunerilor, fie un 'Grexit' temporar", a declarat această sursă pentru AFP, citând un document pregătitor german în circulație, dar care nu a fost distribuit sâmbătă la reuniunea miniștrilor de finanțe din zona euro. Potrivit FAZ, acest document a fost însă trimis altor țări din zona euro sâmbătă.

Un oficial al guvernului grec citat de Reuters a confirmat că ministrul de finanțe german Wolfgang Schauble nu a ridicat în cadrul reuniunii Eurogrupului chestiunea suspendării temporare a Greciei din zona euro.

Ministrul german de finanțe a refuzat să comenteze informația.

Pe 7 iulie, liderii statelor membre din zona euro au discutat despre situația din Grecia în urma referendumului care a avut loc la 5 iulie. Președintele Donald Tusk a confirmat faptul că autoritățile din zona euro sunt pregătite să facă tot ceea ce este necesar pentru a asigura stabilitatea financiară a zonei euro.