Evenimentul Zilei > Justitie > O nouă victorie în justiție pentru IPS Teodosie. Ritualul de împărtășire este legal
O nouă victorie în justiție pentru IPS Teodosie. Ritualul de împărtășire este legal

O nouă victorie în justiție pentru IPS Teodosie. Ritualul de împărtășire este legal

Procurorii DIICOT și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au clasat trei dosare în care Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, și alți doi preoți erau acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor privind împărtășania, fiind vorba de o nouă clasare în urma unei plângeri penale formulate de aceeași „Asociație pentru Libertatea de Conștiință”.

Prima clasare a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța a fost decisă la jumătatea lunii mai, după analizarea unei plângeri penale formulate de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”. Aceasta îl acuza pe IPS Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Asociația respectivă a insistat însă și, pe 20 mai 202, a făcut o nouă plângere penală, de data aceasta către DIICOT Constanța, cu trei acuzații la adresa IPS Teodosie și a  unor preoți din arhiepiscopie: zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică și comunicare de informații false. Totodată,  a doua zi, pe 21 mai 2020, trei cetățeni formulau o altă plângere penală către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care IPS Teodosie și alți preoți din arhiepiscopie erau acuzați tot de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Mai exact, plângerile penale acuzau că ritualul de împărtășire cu o linguriță comună a credincioșilor a pus viața acestora în pericol, în contextul pandemiei de coronavirus. În plus, mesajele publice emise de către IPS Teodosie și Arhiepiscopia Tomisului, în legătură cu continuarea săvârșirii acestui ritual, ar constitui instigare publică a credincioșilor și comunicare de informații false.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: