Aproape un milion de doze noi de vaccin Pfizer va primi România pentru imunizarea împotriva noului coronavirus. Potrivit ultimelor informații transmise de către autorități, o nouă tranșă de vaccinuri va sosi în România, luni, 7 iunie.

964.080 de doze de vaccin Pfizer va ajunge în România, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Cum vor fi livrate vaccinurile

Potrivit ultimelor informații transmise de către autorități, noua tranșă de vaccinuri Pfizer va fi livrată în țară pe cale aeriană. Dozele vor ajunge în aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, de unde vor fi transportate către centrele de stocare.

Transportul pe cale terestră este asigurat de către compania producătoare de vaccinuri, informează autoritățile.

Noile doze vor fi livrate în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, transmite CNCAV.

Cum vor fi distribuite noile doze de vaccin

Cele 964.080 de doze de vaccin Pfizer vor fi distribuite astfel: Bucureşti: 367.380 de doze; Braşov: 128.700 de doze; Cluj: 105.300 de doze; Craiova: 140.400 de doze; Constanţa: 81.900 de doze; Iaşi: 81.900 de doze; Timişoara: 58.500 de doze, conform informațiilor transmise de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Până la momentul actual, România a primit peste 9 milioane de doze de vaccin de la compania Pfizer. Concret, 9.004.769 de doze de vaccin Pfizer au fost livrate României, dintre care 6.474.870 au fost deja folosite spre imunizarea populației împotriva noului coronavirus.

În centrele de vaccinare vor fi folosite atât noile doze de vaccin, cât și cele livrate naterior de către firma producătoare.

Ce se întâmplă cu surplusul de doze

Reamintim că, potrivit unor declarații ale premierului Florin Cîțu, România va lua în considerare vânzarea surplusului de doze de vaccin Pfizer.

„Vor fi campanii pentru toate vârstele. Vor fi campanii toată vara în toate zonele din România. Deja au început să fie inventivi și aleșii locali, cu tombole, excursii etc.

Acum avem vaccin, haideți să ne vaccinăm. Experții nu știu încă dacă trebuie să ne vaccinăm, din nou, anul viitor. Sunt țări care încă au nevoie de vaccin. Nu am avut probleme cu expirarea dozelor de vaccinare.

Le vom putea și vinde, asta a fost de la început ideea. Noi am mai și donat către Republica Moldova. Avem din Republica Moldova deja un contract prin care să punem 200.000 de doze spre livrare, lunar”, a declarat Florin Cîțu.